Kedves Anyukák, mi a véleményetek, mit tennétek a helyemben bölcsődei lopás esetén?
Hétfőn a kisfiam új (utcai, kinti) cipőjét ellopták a bölcsődében. Amikor szóltam, segítséget kértem, a gondozók közölték, "ez van anyuka, vegyen másikat"(!)
Szó szerint engem szúrtak le, amiért mertem feltételezni azt, hogy valaki nem "véletlenül" elvitte a szekrényből, mert eddig ilyen 30 év alatt sosem történt állításuk szerint (picit nehezen hiszem el, de legyen). Aznap eső miatt nem is voltak kint a picik, tehát nem is értem, kinek ki keresnivalója lehetett a szekrényben az utcai cipőnk körül.
Meg vagyok döbbenve a lopáson is és a hozzáálláson is.
Nagyon rosszul érint a dolog és nem 1-2 eFt-os szandál volt (szakorvosi előírás: szupinált lábbelit kell a kisfiamnak hordania), bár a lopás tényén ez mit sem változtat.
Mit tehetnék? Jeleztem szépen szóban, be is írtam az üzenő füzetbe, kiírtam a faliújságra, hogy aki elvette, hozza vissza. Természetesen semmi. A héten minden nap reggel és a délutánosnál is érdeklődtem, hogy megkerült-e esetleg, tudnak-e valamit és olyan nemtörődömséget, szájhúzogatásokat kapok, ami már nagyon kellemetlen. Teljesen egyértelmű, hogy elkönyveltek a "pampogó problémás anyukának", meg is kaptam, hogy "ez fogyóeszköz, hozzá kell szokni".
Tartok attól, hogy ha ismét új cipőben megy (muszáj lesz vennem, mert most gondban vagyunk a bejárós cipővel), akkor az is eltűnik.
Sajnos a szekrényünk nem zárható, többször tapasztaltam, hogy a kivasalt, rendben betett ruhaneműk ki vannak dobálva, átfogatva- biztos vagyok abban, hogy nem a gondozónők teszik ezt. Minden esetben ezt megmutattam, szóltam, de semmi nem történik, csak elintézik azzal, hogy "jajj, nem mindenki ilyen, mint az anyuka"
Kérdeztem, hogy lehetne-e valahogyan megoldani a biztonságos(abb) tárolást, vállukat vonogatják és közlik, hogy nincs ilyemire pénz anyuka.
Nagyon bosszant és bánt a dolog.
Mit tudnék tenni?
Minden értelmes, jóindulatú véleménynek és tanácsnak örülök.
Köszönöm szépen:
"Reggel levenném róla, táskába be, és amikor megyek érte, vinném magammal."
Ez csak akkor működik, ha anyuka hozza-viszi a gyereket, nálunk mindig én vittem, de vagy a férjem, vagy anyukám hozta el.
Ruhában csak annyit lehet tenni, hogy nem a legjobb cuccokban viszed, de a cipő az tényleg fájó, mert nem olcsó mulatság.
Más anyukával beszéltél? Szülőin volt róla szó?
Sajnos ez a "bejárós" cipője volt.
Nem volt szülői, pedig ezt is felvetettem, nemtörődöm módon leráztak: "itt ilyenért nem szokás szülőket tartani anyuka"
Reggel- délután kérdezgettem a többi szülőt, látták-e esetleg, mi a véleményük erről, mindenki a vállát vonogatja. Volt olyan anyuka is, aki beszólt, hogy ez őt nem érdekli, nem az övé tűnt el. Finoman szólva is vegyes társaság. Azért köszönöm a kommenteket.
Nagyon sajnálom, én is csak a beleírást, és a használt cipőt tudom ajánlani, tehetetlen vagy.:(
Nekünk oviban volt ilyen, de ott névvel is vitték. Megkérdezhetem, hol van ez a bölcsi?
VAgy vegyél egy zárat a szekrényre, a pároddal szereltesd fel, és ennyi! :)
Aki meg elvitte, sose legyen többje!
Ismét köszönöm szépen az eddigi válaszokat.
A bölcsőde Budapest 15. kerületben van és sajnos nagyon vegyes a társaság kultúráltság és higiéné tekintetében is.
A gondozónők alapból jóindulatúak, de bármi probléma esetén szétteszik a kezüket, vagy az a válasz, hogy "anyuka, nem mindenki így gondolkodik ám".
Szomorú ez az egész- és persze dühítő is.
Esetleg kedves válaszolók leírnátok, hogy a ti bölcsődétekben van-e valami módszer a holmik megvédésére (zár, kamera vagy egyéb?)- hátha esetleg van köztük olyan is, amit én is javasolhatnék itt. Az már egy másik kérdés, hogy ezt hajlandóak-e és ha igen, milyen feltételekkel megcsinálni.
A zárfelszerelésre azt mondták a gondozónők, hogy akkor az nekik okoz majd gondot, ha nyitogatni kell a szekrényeket- szóval ebben azért van egy kis hárítás is sajnos.
A szekrények anyira egymás mellett vannak és vékony farostlemez az egész, illetve a válaszfal, hogy simán nem tudunk felfúrni egy egyszerű lakatot. Őszintén szólva azért nem mernék nekiesni a szekrényünknek csak úgy- azért ez csak a bölcsőde tulajdona.
Arra gondoltam, hoyg az esetet írásban jelzem az intézményvezető felé- reménykedve abban, hogy hátha egy ilyen eset kell a fenntartónak is arra, hogy beruházzon pár biztonsági eszközbe.
Szép napot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!