Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Van olyan anyuka, akinek a...

Van olyan anyuka, akinek a gyereke a Chinoin bölcsijébe jár Újpestre, de nem ott dolgozik? Ha igen, mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

2013. márc. 6. 14:43
 1/7 anonim ***** válasza:

Mi két éve jártunk oda, külsősként. Nagyon jó!

Akkor volt egy hónapra 40-45 eFt. Igaz, mi fél napra jártunk csak, így csak 20 eFt-ot fizettünk.

Kauciót is kellett fizetni.

Mindenképpen hívd fel őket mielőbb, mert várólista van!

2013. márc. 7. 09:58
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, akkor köszi, felhívtam őket ma, azt mondta a vezető, hogy 30 ezer, ez fix, plusz kaja 720 egy napra. Hát mi esetleg egy héten háromszor tudnánk bevinni, és ugye így is 30, csak a kaja kevesebb. De gondoltam, hogy jó. Hát, a férjemmel megbeszéljük, mennyire fér bele.
2013. márc. 7. 12:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia,

mi-többekhez hasonlóan- nemrég elhoztuk onnan a gyerekeinket. 60 eFt kaukciót kell fizetni, amit állítólag "lelakhatnak" a gyerekek, de erről nincs papír.

Az étkezéssel voltak problémák (fehér kenyér+margarin+agyoncukrozott tea állandóan) és a gyerekek egész nap bent vannak. Túl drága ahhoz, hogy nem foglalkoznak velük. A közeli önkormis újpestiben jobbak a dadusok meg a gondozónénik, emberségesebb az egész és persze nem is kerül ennyibe.

Mindent megígérnek, minden szép és jó kezdetben a Vadgesztiben, aztán már nem annyira. Én nem egyáltalán ajánlom.

2013. márc. 14. 13:05
 4/7 anonim ***** válasza:

..az előző vagyok.

Az szeretném még mondani, hogy havi 30 eFt volt a nem gyógyszergyáras szülőknek a gondozási díj és 720 Ft az étkezés (mindenkinek). Sajnos a havi díjból nem adnak vissza, nem számítanak be, ha pl. a kicsik sokáig betegek (nem 1-2 nap), mert az szerintük jár nekik- de ez nem helyes persze. Az önkormisban meg máshol természetes, hogy ha nincs ott a kicsi, akkor nem kell fizetnünk- semmilyen jogcímen...itt sajnos nem az.

A beszoktatás 1-1 óráira is ugyanúgy kellett mindent fizetni (akkor is, amikor nem evett ott!) és nálunk 3 hét volt, mire a beszoktatásnak vége lett.

Vigyázz, ha gyed-et kapsz vagy anyaságin vagy- elhiteti a bölcsi vezető, hogy felveheted az ellátásokat is és ők meg kapják a normatívát a gyerekek után. Ha kiderül, téged büntetnek meg, mert neked ezt tudnod (kellett) volna...

Remélem, tudtam segíteni a sajnos nem túl pozitív, de őszinte válaszommal.

2013. márc. 14. 13:21
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát az szép. Mindegy is, mert ennyi pénzt nem tudunk kifizetni, mert ez amúgy sem korrekt, hogy ha mindennap viszem a gyereket 30, és ha csak három nap mondjuk, akkor is. Megvárjuk a szeptembert, megy akkor sima bölcsibe, csak addig szerettem volna, amíg nem dolgozom, hogy legyen több időm házimunkára, mert egész nap velem van, nagyszülők messze. De köszi az infót, majd megosztom másokkal is.
2013. márc. 14. 14:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen.

Épp most mondta a napokban egy ismerős anyuka a játszón (újpesti ő is)- hogy van vagy volt ellenük (bölcsi) valami komolyabb hatósági vizsgálat is.

Nagyon nem kerek ott valami, de mi az étkezésen háborodtunk fel és azon, hogy a gondozók csak ülnek, de nem nagyon foglalkoznak a gyerekekkel.

Sajnos mi azt gondoltuk, hogy ha szép a környezet, jókat mondanak a dolgozók (1-2 óra ottlétből mi derül ki?), akkor jobb lehet, mint az önkormis.

Tévedtünk- a kerületi bölcsik a környéken tényleg jók. A dolgozók szerények, emberségesek, szeretik a piciket- és már tudom, hogy nem a szép épület számít, hanem a szerető közeg.

Minden jót kívánok nektek!

2013. márc. 14. 16:35
 7/7 anonim válasza:

2013 októberében három hétig járt a 1,5 éves gyermekünk a Chinoin bölcsődébe. Mindez 80e Ft-ba került nekünk, amiből nem kaptunk semmit sem vissza. Függetlenül attól, hogy csak 3 hétig jártunk oda, nem jártuk végig a hónapot, és ki is maradt 2-3 nap a gyermek fogzása miatt. Arról nem is beszélve, hogy a bölcsőde dolgozói gyerekhez való hozzáállása miatt döntöttünk úgy, hogy kivesszük lányunkat ebből a magán bölcsődéből.

Nem itatták rendesen a gyermeket. Amikor érte mentünk, rossz volt a lehelete. Pedig minden nap teával teli cumisüveggel adtuk be, és kértük, hogy itassák. Előfordult, hogy amikor érte mentünk, már kevés volt a cumisüvegben. Azt mondta a gondozónő, hogy mind megitta a gyermek, és még rá is kellett tölteni. Megkóstoltuk, és természetesen a mi teánk volt még benne, hígítatlanul.

A pelenkát nem cserélik rendszeresen. A második héten úgy kicsípte a gyermek seggét, hogy fehér pattanások lettek a seggén, és otthon rendszeresen sírt, mert nagyon viszketett neki. 4-5 napig kellett Canesten kenőccsel kenegetni, mire rendbe jött. Amikor először kicsípte a seggét, hallottuk amit egymás között beszélnek. Amint meglátták, hogy megérkeztünk, vitatkoztak, hogy ki mondja meg, hogy kipirosodott a gyermek segge.

2013. okt. 30. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!