Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » 2 hónapra beveszik a gyermeket...

2 hónapra beveszik a gyermeket fizetős bölcsibe?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kislányom 2022-ben született. Egyértelmű volt, hogy a munkahelyemre nem fogok tudni visszamenni dolgozni, ezért nem is írattam be bölcsődébe. Lejárt a GYED (fizetés nélküli szabadság) és most álláskeresői járadékot kapok. (A GYES-t férjem kapja, így tudtam jelentkezni az álláskeresőire.) Azonban adódott egy munkalehetőség, amit el kell fogadnom. Probléma, hogy a gyermekem 2025. februárban megy oviba, de addig is valahova el kell helyeznem kb. 2 hónapra. Nagyszülők nem opció, ők is aktívan dolgoznak még illetve bébiszittert sem dzeretnék. Ilyen esetben fizetős bölcsibe (családi bölcsi) beveszik vajon?

tegnap 21:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha van hely, akkor szerintem igen. Én egy családi napközit ismerek közelebbről, oda bevennék. Náluk van csak pár órás vagy heti x napos gyermekmegőrzés is. Az adott intézménynél érdeklődj. Viszont úgy tudom téli szünet ott is van.
tegnap 21:22
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Csak a beszokás két hét. Az adott intézmény megmondja. Anyósomék pl nem vették be ilyen rövid időre a gyereket, mert iszonyú szívás sajnos. Amúgy szünet is lesz, olyankor nem szoktatnak be.
tegnap 21:47
 3/8 anonim ***** válasza:
19%
Biztos hogy kezdhet februárban oviban? Nálunk csak betöltött 3. év után következő szeptemberben mehet, tartják magukat a törvényhez.
ma 06:21
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ovival nem tudsz egyezkedni, hogy kezdhesse előbb? Mert mire beszoknak a bölcsibe már mehetne is át az oviba. Ha felveszik év közben is a gyereket, akkor igazából "mindegy", hogy decemberben vagy februárban kezdi. Ez is kicsit necces abból a szempontból, hogy pont mire beszokna jön a karácsonyi leállás és maximum ügyelet lesz. De legalább azokhoz kezd el kötődni, akikkel utána is lesz.
ma 06:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
2 hónapra nem vinném, akkor se, ha beveszik, mert mire megszokja, mehet máshova. Plusz betegségek miatti kihagyás. Sokkal jobban járnál egy bébiszitterrel, aki esetleg tud segíteni az első ovis évben is, amikor sokszor beteg. 2 hónap alatt összecsiszolódnak, és utána ellesz vele, amíg 1-1 heteket beteg.
ma 06:53
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Oviba már be van iratkozva, fixen mehet februárban! :)

A bébiszitter nem opció. Egyrészt 2x annyiba kerülne mint a fizetős bölcsi (utánajártam már ennek is) másrészt nehezen engedek idegent a családunkba. A mai világban meg főleg.. Természetesen megkérdezem az ovit is, a munkáltatónál pedig a részmunkaidőt!

ma 08:28
 7/8 anonim ***** válasza:
6, egy bébiszitter kontra több tucat idegen. Plusz a betegségek, amiket az oviban úgyis elkap.
ma 08:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekünk annó bevették úgy, hogy 3 hónapra. Hasonló helyzetben voltam. Az új munkahely június 1-től tudott felvenni, de az állami bölcsibe csak szeptember 1-el mehetett. Így május végétől augusztus végéig járt családi napközibe, utána a bölcsibe. Nem volt semmi gond, mind a két helyre könnyen ment a beszoktatás.
ma 08:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!