Beadatjátok a 2-3 év közötti bölcsis gyereketeknek az influenza elleni védőoltást?
"semmi bajuk sosem."
Sajnos ez nem garancia arra, hogy majd a gyerekednek sem lesz semmi baja sosem..
Lutri!
Szerintem nem ad annyit, hogy megérje beadatni, viszont elvehet akár mindent...
Szerintem meg az az érdekes, hogy állítólag 20 éve oltakozó és problémamentes családból jön a kérdező, aztán mégis annyira bizonytalan, hogy itt kér tanácsot..
Ez azért fura és ellentmondásos!!
“viszont elvehet akár mindent...“
Tudod mit vesz el? A fogékonyságot a benne lévő három influenza törzsre, azt veszi el.
Én azért nem adatom be magunknak sem, meg a gyerekeknek sem, mert oké, egy törzs ellen véd, de a többi 123 ellen nem, és akkor hiába traumatizáltuk a gyereket eggyel több szurival, ugyanúgy beteg lesz. Ráadásul ez nem is olyan, mint a babakori oltások, hogy akkor jól van, egyszer túllendülünk rajta, aztán majd tizenévek múlva jön az emlékeztető oltás (vagy soha), hanem ezt akkor minden évben meg kéne ismételni. Őszintén szólva, feleslegesnek tartom. Főleg egy influenza ellen, ami azért nem annyira nagy truváj, hogy ne lehessen itthon kikúrálni vagy lábon kihordani. Legalábbis az én gyerekeim és szerencsére mi is vagyunk olyan erős szervezetek, hogy ne okozzon különösebben nagy gebaszt, ha elkapjuk (kipp-kopp).
Nem vagyok oltásellenes, nem gondolom, hogy bárkinek baja lenne, ha beadják neki az oltást, mert meglehet a maga haszna, a covid ellen is beoltattuk magunkat, az összes ajánlott védőoltást megkapták a kötelezőkön felül, de az ilyen opcionálisakat, mint az influenza, azokat kihagyjuk. Őszintén feleslegesnek érzem, több vele a macera, mint amennyi előnyét látom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!