Üdv mindnenkinek aki olvassa, van egy 17 hós kislányom. Az apukájával nem vagyunk együtt év eleje óta. Én külön lakom a kislányommal albérletben. A bevételünk a Gyedem és a gyermektartás. Folytatás lent?
El szeretnék menni dolgozni, hogy legyen még egy kis plusz bevételünk, viszont az apukája nem engedi, sőt egyenesen tiltja a bölcsit. Mi a vélemémyetek? Ezt megteheti?
Azt mondja vállaljak alkalmi munkát, de Ő vendéglátásban dolgozik, és nincsenek fix napok amiket tudnék vállalni, így pedig nem alkalmaznak sehol. A gyermek apukájának, közel 1 millió ft. a bevétele havonta és ingyen is lakik. 100ezer ftot ad, havonta de azt is vissza akarta venni multhónapban..
2 szulo kell a beiratkozashoz nalunk, szoval igy ez nem lesz egyszeru.
Elso korben birosagon inditanek egy pert a gyerektartas es a lathatasok miatt. Ez legyen megallapitva, ne csak szoban egyezzetek meg!
Na es akkor ott megemlitenem a bolcsit is, biztos elmondjak hogy mi van ilyenkor. Talan ha kizarolagosan te kapod a felugyeleti jogot, akkor ott mar apukanak nem lehet beleszolasa.
Neked jogod van dolgozni, a gyereknek joga van bolcsibe menni, ez az alap! Szoval ebbol csak nyertesen johetsz ki, csak azt nem tudom ebben az esetben pontosan hogyan.
A beíratkozáshoz kell az aláírása alapesetben, így valóban kekeckedhet ideig-óráig...
Viszont vitás esetben szerintem a gyámügyet kell megkeresni, ők szerintem ilyen esetben a gyermek érdekeit figyelembe véve tudnak segíteni.
Ettől függetlenül nagyon ajánlom a jogi lépéseket, hogy minden hivatalosan is tisztázva legyen (felügyelet, láthatás, gyerektartás stb.), mert olyan sincs, hogy a gyerektartást "vissza akarja venni". Ráadásul ha van mögötted egy ügyvéd, és látja, hogy nem ijedsz meg tőle, akkor rájön, hogy nem tehet meg bármit, és talán együttműködőbb lesz.
Ha hivatalosan is egyedül neveled és tiéd a kizárólagos felügyeleti jog, azt hiszem így mondják, akkor nincs beleszólása. Ezt a bíróság mondja ki.
Ha csak egymás közt megállapodtatok valamiben, akkor még hivatalosan közösen nevelitek és akkor megszívathat. De akkor mindenben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!