Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Beszoktatás - bőgve adtam ma...

Beszoktatás - bőgve adtam ma be a gyereket. Jól érzi magát bent, de otthonról sem akart elindulni és ott meg úgy vették ki a kezemből. Meddig tart ez?

Figyelt kérdés
aug. 29. 10:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Rajtad mi látszik ilyenkor? Hogy tálaltad neki? Hogy muszáj, mert anya dolgozik, nem maradsz ott örökre, stb.? Mert akkor rossznak fogja fel
aug. 29. 10:26
 2/10 anonim ***** válasza:
78%

Ne izgulj, nem véletlen hívják beszoktatásnak. Az első nap az sokaknál ilyen. Lehet, hogy sokàig tart majd a beszokás.

Mennyi idős egyébként? 1.5 év körül van egy nagyon erős szeparációs szorongás, ezen túl vagytok?

Mennyire szokott másokkal találkozni, jártok-e közösségbe?- azaz mennyire gyakorlott az ilyen helyzetekben. Megbeszélted-e vele mi fog történni, hogy jössz majd érte.

aug. 29. 10:34
 3/10 anonim ***** válasza:
92%

Meddig tart?

Amíg te bőgsz.

Te vagy neki a világ, ha anya rendben van, minden rendben van. Ha anya feszült, akkor baj van. Ha anya sír, akkor vége van a világnak.

Tök jó helyen van bent, jól telik a napja, minden gyerek így nő fel. Te vagy a felnőtt, neked kell megteremtened számára a biztonságos közeget. Ez most azzal jár, hogy a saját fejedben rendet teszel.

aug. 29. 10:37
 4/10 anonim ***** válasza:
78%

Hétfőn volt közèpcsoport első nap úgy kellet az óvónőnek kitépni a kézből a gyereket , második nap már kicsi sírás csak .

Az óvónő is mondta a kezdet nehéz szokott lenni , újra meg kell szokniuk a dolgokat

aug. 29. 10:37
 5/10 anonim ***** válasza:
88%
De te miért bőgsz? Ha lelkileg nem vagy rendben legalább tartsd már magad addig amég a gyerek bemegy és nem lát. Mit vársz, ha a gyerek azt látja, hogy bőgsz? Nem egy tragédia, hogy bölcsibe megy. Úgy is mész érte nem marad ott örökre.
aug. 29. 10:55
 6/10 anonim ***** válasza:
74%
A gyerek azért nem akar otthonról elindulni, mert TE bögsz meg hisztizel!
aug. 29. 11:00
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem még csak bölcsis a kisfiam. Neki mindig mondom, hogy de jót fogsz játszani, beszélünk róla, hogy kik a barátai, milyen programok vannak, stb.

Igazából 1-2 sírósabb alkalom volt, de akkor általában beteg is lett. Viszont mai napig néha olyan szorosan ölel, hogy csak na, (ma reggel is úgy kellett kivenni a nyakamból) pedig benn imád lenni.

A meddig tart ez része: gyerekeknél gyorsabb szerintem mint nálunk, egy idő után nagy eséllyel örömmel fog menni, de hosszabb otthon tartózkodás után mindig picit nehezebb lesz.

Felnőttnél? Az első hónapokban bár neki nem mutattam, borzasztóan éreztem magam minden egyes nap (bár ő 1 évesen kezdte). Lehet bolond vagyok, de minden egyes nap alig várom, hogy hazavigyem.

Pedig nem anyucikicsifia, meg nem vagyunk összenőve, csak a tudat, hogy más vigyáz rá, miközben dolgozom.

aug. 29. 11:05
 8/10 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem a gyerek bőgött nem az anyja...

Mi ovi előtt olvasgattunk könyveket, Vadadi Adrienn Dorci a legkisebb óvodás, Peti tűzoltó lesz, Ákos óvodába megy.

Dany Aubert Oviba megyek.

A lányom nem bőgött az első napon csak meg volt szeppenve, második nap már puszi nélkül ott hagyott.

A harmadik héten beteg lett, 2 hét otthon. Utána vagy egy hétig bőgött minden reggel, viszont napközben jól eljátszott.

Azután már nem volt sírás reggelente.

aug. 29. 11:28
 9/10 anonim ***** válasza:
32%

Meddig tart? Kinek meddig...

A leghamarabb akkor lesz vége, ha te boldogan, jókedvűen integetsz a gyereknek. Így tudod erősíteni a biztonságérzetét a nevelők felé.

Ha sírsz, a gyerekben azt erősíted, hogy a bölcsi rossz hely és neked is rossz, hogy ott kell őt hagyni.

Szóval próbálj uralkodni magadon és vágj jópofát az egészhez! Alakitsatok ki egy rutint. Pl legyen egy elköszönős mondóka. Vagy legyen valami játék/cumi amit bevihet magával.

aug. 29. 14:03
 10/10 anonim ***** válasza:
12%
Nekem 5 honapog sirt a kisfiam, mit sirt,uvoltott onnantol h kinyilt a szeme az agyban, amig be nem adtam,bogve oltozott ,az uton es ugy teptek le rolam. 2 evet jart, de ha rossz napja volt meg mindig sirva ment be. Most kezdjuk a 3.evet ,de mar nincsenek illuzioim. Most is sirni fog, valszeg ő így fut ki oviban, ha eddig nem szerette meg, most sem fogja. Nem kozben mar nem sir, de a szabalyrendszert nagyon nem akarja elfogadni. Nalunk ez a problema, otthon aranylag szabadon van, az oviban kis tulzassal fingani se lehet szabaly es engedely nelkul.
aug. 29. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!