Most tényleg így van?
A lányom 13 éves. Másfél évesen ment bölcsibe, és nagyon sokat volt beteg. A második évben már nem. Aztán óvoda kiscsoportban megint sokat volt beteg. Utána már megint nem.
Nem 1 hét bölcsi/ovi, 2 hét itthon, de azért 2-3 hetente összeszedett valamit.
Ezt gyereke is válogatja szerintem.
Anyukám is mindig mondja, hogy alig-alig voltam beteg, már oviban is. Iskolás koromból se rémlenek hű de nagy betegségek. Max orrfolyás, kis köhögés. Nem olyan régen került a kezembe az ált.iskolás bizonyítványom, hát volt olyan év, hogy 2 napot hiányoztam összesen... de amikor többet, akkor is max egy hetet 2 részletben, egyetlenegy év volt, amikor 10 napot.
A fiam végigbetegeskedte a bölcsit, aztán a kiscsoportot is, még a középsőt is gáznak mondanám, nagycsoportra lett látványosan jobb a helyzet. Mióta iskolás, azóta viszont 2 hetet beteg minden évben, egyszer ősszel, egyszer márciusban. Idén utóbbi ki is maradt eddig.
Aztán jött a lányom, aki már bölcsiből is 2-3 havonta hiányzott egy hetet, tavaly szeptemberben ment oviba, egy hetet hiányzott eddig...
Semmit nem csinálunk másképp, ugyanaz a környezet, ugyanabba a bölibe/oviba is jár a kicsi, mint anno a nagy. Ugyanaz a család, nevelés, étkezés, ugyanannyi szabadban levés, minden ugyanolyan mint a fiamnál volt, és mégis. És mindketten tápszeresek is voltak, bár ez szvsz nem nyom semmit.
Meg hát az se mindegy, hogy régebben nem küldték haza a gyereket az oviból azért, mert tüsszentett kettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!