Irhatsz egy emailt az összes környékbeli bölcsinek erről érdeklődve, vagy felhivhatod őket. Van, ahol annyira kevesen vannak, hogy akár másnapos mehet, van ahol meg akkora a varolista, hogy már a terhesség alatt kellett volna jelentkezni.
febr. 10. 06:31
12/22 anonim válasza:
Megyeszékhelyen lakunk. 5 állami és 1 magán bölcsi van.
Májusi a fiam, így tavaly tavasszal nem irattuk be, mert még nem láttuk indokoltnak. Nálunk április-május körül van a bölcsődei beiratás.
Aztán persze menet közben másképp alakult. Így nyár végén a magán bölcsit kérdeztük, lesz-e hely? És volt. Így szeptemberben kezdte is. Barátnőm most januárban akarta ugyanoda beiratni a lányát, mondták neki, hogy decemberben az utolsó 2 helyet is feltöltötték.
Szóval nálunk év közben is lehet jelentkezni amúgy, ha van hely.
febr. 10. 06:54
13/22 anonim válasza:
Szerintem is bölcsije válogatja.
Sógorék pl 3000fős településen élnek.van egy 30 férőhelyes bölcsijük. Csak úgy kerültek be, hogy 2 hónapos korában jelentkeztek.
Mi egy szintén 3000fős településeb lakunk. 26hely volt a bölcsibe. Az ovis beiratkozással együtt volt itt is a beiratkozás, év közben nem vesznek fel senkit.
Vagy ott a város. Ott dolgozom, megyeszékhely. 6bölcsi, rengeteg férőhely. Hiába ott a munkahelyem, mikor jelentkezni akartunk, körberöhögtek. Vagy szerezzek oda a varosba lakcimet, vagy így jártunk. Nem vesznek fel gyereket, csak ha ott lakik. Így inkább szeptemberrel bezártak egy bölcsit, mert nem volt elég gyerek a városba.
febr. 10. 07:35
14/22 anonim válasza:
Áprilisban volt a beiratas, az enyém szeptemberben kezdett de az is beiratta akkor, aki csak januárban hozta. Szóval nevelési évre iratod be. Ha 2025 februártól akarod bolcsibe adni, normál esetben a 24/25ös évre 24 tavaszán iratod be, hacsak nem valami szipiszupi magánbolcsi, ahova már a terhességi tesztet lobogtatva kellett volna jelentkezni.
febr. 10. 07:50
15/22 A kérdező kommentje:
Végre találtam egy jelentkezési lapot a honlapjukon, az alapján úgy tűnik, bármikor kezdhet, mert külön kell beírni a nevelési évet és az igénybevétel várható kezdetét.
Hát beadjuk, aztán legfeljebb közlik, hogy már elkéstünk. 🤷♀️
Köszönöm szépen a válaszokat!
febr. 10. 08:06
16/22 anonim válasza:
Mindenhol más. Nálunk tavasszal, de az előző városban, ahol laktam, ott már akkor, amikor megszületett a baba.
febr. 10. 08:57
17/22 anonim válasza:
Én másfél évvel hamarabb jelentkeztem,tehát a gyerekem 6 hónapos korában,mégsem vették fel,mert nincs hely.Pedig mindketten vittük a munkaviszony igazolást,és csatolták az illetmény nélküli szabi igényemet is,amit eleve csak 2 éves korig kértem.
febr. 10. 09:36
18/22 anonim válasza:
Bölcsődétől függ. A fiam januárban töltötte be a 2 évet, én előtte évben áprilisban irattam be. Szeptembertől fel is vették volna, de mivel még akkor bőven itthon voltam, csak november végén kezdtük a beszoktatást.
febr. 10. 09:47
19/22 anonim válasza:
Nálunk a barátnőm már 6 hetesen beíratta hogy 2 évesen legyen helye. Az enyém 10 hetes és elkellene kezdenem nekem is intézkedni...
febr. 10. 09:50
20/22 anonim válasza:
Én egy évvel a tervezett kezdés előtt mentem a bölcibe feliratkozni, akkor már harmincan voltak előttem a várólistán a kinézett évi csoportba, ami 12 fős. Azt hittem, korán megyek, de esélyem sem volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!