Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Milyen gyakran teheti meg a...

Milyen gyakran teheti meg a bölcsi, hogy "csak úgy" bezár?

Figyelt kérdés
Önkormányzati bölcsi, 10 fő gyerekkel, 2 nevelő és egy dadus van. Harmadik alkalommal lesz mindkét nevelő egyszerre beteg. Jó, én is hallottam milyen csúnyán köhög az egyikük, de nem kellene ilyenkor valakit idehívni az önkormányzatnak? Egyedülálló szülő vagyok, mennem kell dolgozni. Gyerekem augusztusban kezdte, ő mindössze egyszer volt náthás. Nem beteg, se ő, sem én, most mégis ki kell íratnom magam, szabiból nem mehet el, mert kell a karácsonyi szünetre.
2023. nov. 20. 08:42
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%
Túl kicsi ez a bölcsi. Falun van? Nálunk az oviban (bölcsibe nem járt) ha mindkét óvónő beteg volt, a többi csoportba voltak szetosztva. 10 gyereknél csak egy csoport van, emiatt történhet ilyen, hogy nem tudnak nyitva tartani. Érthető, de azon ez nem segít akinek dolgoznia kell. Keress másik bölcsit szerintem. Bár gondolom nincs másik ahol laksz.
2023. nov. 20. 15:06
 32/35 anonim ***** válasza:
78%

"Nem. Neked kellene tudni megoldani a gyermeked felügyeletét"

Ha meg tudnám oldani ilyen sűrűn a felügyeletét, akkor nem járatnám bölcsibe. Lehet ekézni a kérdezőt, de azért az qrvára nem járja, hogy a gyereke betegsége miatt is ő menjen táppénzre/szabadságra, a sajátja miatt is ha épp ő robban le, meg még pluszban a kisgyereknevelők (!) betegsége is az ő problémája legyen. Hát ki a tökömnek van ennyi szabadsága, meg kinek nézi ezt el a munkáltatója? Érdekes, nálunk meg tudták oldani a bölcsiben az ilyen jellegű problémát, pedig sima állami bölcsibe jártak az én gyerekeim is. És nem volt régen, idén kezdte az ovit a kisebbik...

2023. nov. 20. 16:59
 33/35 anonim ***** válasza:
89%
Oké kérdező, de mért baj ha te táppénzre mész? Hiszen csak szólnak és ők máris raknak valakit a helyedre, így nem esik ki a munkád. Hiszen gondolom legalább 6-7 a te végzettségeddel rendelkező ember várja otthon malmozva hogy mikor szólnak nekik, hogy menni kell helyetted, ugye?
2023. nov. 20. 17:09
 34/35 anonim ***** válasza:
31%

34es, nem vagyok gyes-en, viszont van bennem annyi empátia, hogy megértem, hogy a bölcsis gondozók is emberek, és annyi értelem is, hogy tudom, ha gyereket vállalok, bizony lehetnek vis major helyzetek, mikor nekem kell megoldani a gyerek elhelyezését, akár fizetett segítséggel is.

és bizony, a legtöbb bölcsődében nem áll rendelkezésre olyan személyzet, aki csak arra vár hogy mikor hívják be dolgozni, lehet egy évben csak egyszer, egy-két napra.

nekünk pont az ilyen helyzetekre van bébiszitterünk.

2023. nov. 20. 19:49
 35/35 anonim ***** válasza:
100%
Évek óta erről megy a vekengés, hogy összeomlik az oktatás, az eü, a szociális háló, nincs pedagógus. Na az ezt jelenti a gyakorlatban. Nem tudnak kit odaküldeni ha nincs ember.
2023. nov. 20. 21:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!