Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Milyen gyakran teheti meg a...

Milyen gyakran teheti meg a bölcsi, hogy "csak úgy" bezár?

Figyelt kérdés
Önkormányzati bölcsi, 10 fő gyerekkel, 2 nevelő és egy dadus van. Harmadik alkalommal lesz mindkét nevelő egyszerre beteg. Jó, én is hallottam milyen csúnyán köhög az egyikük, de nem kellene ilyenkor valakit idehívni az önkormányzatnak? Egyedülálló szülő vagyok, mennem kell dolgozni. Gyerekem augusztusban kezdte, ő mindössze egyszer volt náthás. Nem beteg, se ő, sem én, most mégis ki kell íratnom magam, szabiból nem mehet el, mert kell a karácsonyi szünetre.
2023. nov. 20. 08:42
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

"Ilyen esetekre azt gondolnám a minimumnak hogy egy másik bölcsibe irányítják át a gyerekeket."

Mégis hova? Ha elolvasod a kérdést, egy 10 fős bolcsoderol van szó, tehát nagy esellyelnegy vilagvegi kis falu, ahol nincs is másik bölcsi. De ha van is, még mindig ott a maximum létszám, amit nem lehet atlepni

2023. nov. 20. 12:22
 22/35 anonim ***** válasza:
79%

21-re:

Itt az egyetlen kérdés, hogy a maximum létszám átlépésének tilalmát mennyire tartják be.

Mivel mindenki kényszerhelyzetben van, és alapvetően sok más esetben sem tudják a szabályokat 100%-ig betartani (pl. iskolában nincs szakos tanár, ráosztják másra, mert nem tudnak mit csinálni), szóval elképzelhető, vagy valami nemhivatalos megállapodás alapján szemet hunynak az időleges létszámtúllépés felett, és működne a másik bölcsődébe vitel. De ehhez kell két rugalmas önkormányzati vezető.

Megkérdezni azért meg lehet, azzal nem veszít a kérdező semmit.

2023. nov. 20. 12:39
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Ne ide írj hanem az önkormányzatra, hogy erre keressenek megoldást.

Ha kijelőlnek 3 faluval arrébb ügyeletet gondolom azzal nem sokra mennél.

Sajnos van ilyen én gondozónő vagyok, kb sosem vagyok beteg, de a hátammal jártam úgy hogy reggel öltözés közben állt be.

2023. nov. 20. 13:23
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Hat ha 1 csoportos a bolcsi es nincs hova osszevonni,akkor sajnos bezar. Gondozo nelkul nem mehet a bolcsi sajnos. :/
2023. nov. 20. 13:28
 25/35 anonim ***** válasza:
90%
22-es, lehet az önkori szemet hunyna, de bármikor kaphatnak ellenőrzést bárhonnan. Elég egy "jóakaró" és rájükküldi (volt munkatárs aki pikkel rájuk stb). De anélkül is bármikor kimehetnek leellenőrizni mindent.
2023. nov. 20. 13:29
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
De ha salmonella jarvany van, a bolcsi akkor is bezar, sokkal szigorubb szabalyozas van,mint az ovira, a kisebb kor miatt.
2023. nov. 20. 13:29
 27/35 anonim ***** válasza:
83%

"Itt az egyetlen kérdés, hogy a maximum létszám átlépésének tilalmát mennyire tartják be."

Nagyon. Az iskolai tanarhiannyal nem kell és nem is lehet osszehasonlitani. A bölcsőde ugyanis eleve nem oktatási intézmény, hanem egészségügyi a hiedelmek ellenére, fenntartója is az egészségügyi minisztérium. Az iskolával ellentétben nem is kötelező, tulajdonkeppen egy kényelmi szolgáltatás, a bébiszitter helyett.

A létszámot nem lehet tullepni. Próbáltál már valaha több gyerekre vigyázni? A 7 is már rengeteg, annál többre egy gondozó nem tud figyelni, márpedig ha nem tud, az kiskorú gondatlan veszelyeztetesenek számít.

2023. nov. 20. 13:44
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
Itt 2 éve, amikor "divat" volt a covid, simán bezárták egy hétre a bölcsit, mind a 6 csoportot ..
2023. nov. 20. 14:35
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
Én is arra gondolok, hogy valami kis világ végi falu lehet egy db bölcsivel. De ha még ha meg is oldanák másik városba messzebb helyet nekik addig, akkor gondolom azon menne a hiszti, hogy át kell oda hurcolni. Nyakamat rá. Nincs szakember, ez bizony egyre többször elő fog fordulni. Bár itt megyeszékhelyen ilyen probléma nincs egyelőre. Van lehetőség még. Nem tudsz sajnos mit csinálni. Szerencsétlenek gondolom húzták amíg lehet, hogy ne legyen ez ami most is.
2023. nov. 20. 14:47
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
27# Bár nem bölcsi, de az én munkahelyemen is 7 vagy már annál többre kell, ráadásul ott közöttük teljes ellátásos csecsemő is van, akkor már érződik, hogy bizony nagyon kemény, életveszély. De gondolom, ha az egyiknél történik valami, mert polipnak még senki sem született,akkor az ilyen szülő, mint a kérdező pattogna a legjobban.
2023. nov. 20. 14:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!