Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Milyen gyakran teheti meg a...

Milyen gyakran teheti meg a bölcsi, hogy "csak úgy" bezár?

Figyelt kérdés
Önkormányzati bölcsi, 10 fő gyerekkel, 2 nevelő és egy dadus van. Harmadik alkalommal lesz mindkét nevelő egyszerre beteg. Jó, én is hallottam milyen csúnyán köhög az egyikük, de nem kellene ilyenkor valakit idehívni az önkormányzatnak? Egyedülálló szülő vagyok, mennem kell dolgozni. Gyerekem augusztusban kezdte, ő mindössze egyszer volt náthás. Nem beteg, se ő, sem én, most mégis ki kell íratnom magam, szabiból nem mehet el, mert kell a karácsonyi szünetre.
2023. nov. 20. 08:42
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
A bölcsi max létszáma 10 gyerek. De nincsenek ennyien, mivel sok a beteg, plusz 2 fő beszoktatása januárban kezdődik. Igen szólhattak volna előre, mivel nem hirtelen lett szarul egyik sem. Honnan? Azt nekem miért kellene tudni, nekik kellene megoldani, biztosítani a feltételeket! És igen "amúgy" tudom, hogy a 1 gondozóra 7 gyerek a maximum, nem ez volt a kérdésem.
2023. nov. 20. 10:59
 12/35 anonim ***** válasza:
91%
Akkor a valasz; olyan gyakran, amilyen gyakran az szükséges.
2023. nov. 20. 11:02
 13/35 anonim ***** válasza:
90%

A "mivel sok a beteg" nem jelenti azt, hogy kevesebb a létszám. Nem a pillanatnyi állapot számít, hiszen bármikor bármelyik gyerek felgyógyulhat és akkor megint mind ott van.

Nem hirtelen lett rosszul... Igen, mert te ezt pontosan tudod, hiszen ott voltál a gondozó mellett. Ne légy már ilyen kicsinyes...

2023. nov. 20. 11:03
 14/35 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, ha a gyereked éjjel rosszul lesz, te mikor szólsz a munkahelyednek, hogy nem tudsz menni?

De még ha fokozatosan is lettek rosszul: pénteken nyilván azzal mentek haza, hogy remélhetőleg hétvégén enyhülnek a tüneteik és hétfőn tudnak jönni. Hát nem így alakult. Nyilván ők (az érintett dolgozók) is az utolsó pillanatig reménykedtek, hogy hétfőn helyt tudnak állni. Hétfő reggelre kiderült, hogy nem.

A semmiből nem tudnak leakasztani másik dolgozót, nem is tudom, ezt hogyan képzeled.

Annak talán van realitása, hogy ha a szomszéd faluban is működik bölcsőde, akkor ilyenkor átvihesse az itteni szülő a gyerekét oda. Adott esetben fordítva ugyanígy. Ez sem olyan egyszerű, mert az étkezéstől kezdve a normatív finanszírozáson át egy csomó mindent ki kell találni, hogyan lenne igazságos, de ezt talán meg lehet oldani.

Gondolom kicsi faluról van szó. Szerintem megérne annyit, hogy megkeresed a polgármestert és elmondod neki a problémádat, ezzel a megoldási javaslattal. Persze csak akkor, amikor már lehiggadtál. :-)

2023. nov. 20. 11:07
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

"Annak talán van realitása, hogy ha a szomszéd faluban is működik bölcsőde, akkor ilyenkor átvihesse az itteni szülő a gyerekét oda."

Nem, annak sincs realitása. Minden bolcsodenek meg van a maximum létszáma. A kérdezőéknél ez 10, a másik faluban legyen 20. A masik faluban ha fel van töltve a létszám, tehát van 20 gyerek beiratkozva, nem mehet oda egy huszonegyedik, mert az túl lepi a létszámot. Akkor is, ha amúgy a 20-vol 15 épp beteg.

Nyári szünetben, összevonáskor is így működik. A maximális létszámot nem lepik túl, nincs is szükség rá, mert mondjuk a példában említett összesen 30 gyerek közül 5 gyereknél igenylik

2023. nov. 20. 11:15
 16/35 anonim ***** válasza:
81%
A kolléganőm kislányának a bölcsije is elég gyakran bezár hasonlók miatt, ilyenkor a kolléganőm behozza a kislányt az irodába. Csendes gyerek, elvan a babáival, meg néha mi is elsétálgatunk vele 20 perceket. De ugye ez nem minden munkahelyen megoldható. Csak lásd, máshol is van ilyen.
2023. nov. 20. 11:38
 17/35 anonim ***** válasza:
84%

😂 Ne haragudj, de ezen "Hívjanak egy szakképzett gondozót kedves" jót nevettem.

Nem. Neked kellene tudni megoldani a gyermeked felügyeletét, (apuka, barát, családtag babysittert akárki) ha nincs a közelben másik bölcsöde amivel össze vonhatnák.

2023. nov. 20. 11:42
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
Honnan hívna az önkormányzat, ha lasszóval kell fogni a pedagógusokat, mert sok a pályaelhagyó és alig van utánpótlás? Nincs a sarokban egy ugrásra kész tartalék, aki beugrik. Nézz fel a közigazgatási állásokra, mekkora hiányok vannak mindenhol. Nem csak a bölcsikben, az ovikban és az iskolákban is alig alig van szakképzett dolgozó.
2023. nov. 20. 12:07
 19/35 anonim ***** válasza:
7%

Ilyen esetekre azt gondolnám a minimumnak hogy egy másik bölcsibe irányítják át a gyerekeket.

Ha ezt velem régebben eljátszották volna megnéztem volna a vásárlók arcát ha nem nyitom ki a város legforgalmasabb drogériáját. Ja másnap valószínű nem kellett volna már csak a felmondási papírokat aláírni. Se férjem se szüleim nincsenek, nem tudtam volna hová tenni. A kollegákra meg minimum 2-3 órát kellett volna várni hogy bevánszorogjanak...

2023. nov. 20. 12:20
 20/35 anonim ***** válasza:
92%

Valahol működik, hogy ilyenkor a vezető helyettesít...

Az intézményvezetőnek kell hogy legyen megfelelő szakképesítése.

2023. nov. 20. 12:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!