Milyen gyakran teheti meg a bölcsi, hogy "csak úgy" bezár?
A "mivel sok a beteg" nem jelenti azt, hogy kevesebb a létszám. Nem a pillanatnyi állapot számít, hiszen bármikor bármelyik gyerek felgyógyulhat és akkor megint mind ott van.
Nem hirtelen lett rosszul... Igen, mert te ezt pontosan tudod, hiszen ott voltál a gondozó mellett. Ne légy már ilyen kicsinyes...
Kérdező, ha a gyereked éjjel rosszul lesz, te mikor szólsz a munkahelyednek, hogy nem tudsz menni?
De még ha fokozatosan is lettek rosszul: pénteken nyilván azzal mentek haza, hogy remélhetőleg hétvégén enyhülnek a tüneteik és hétfőn tudnak jönni. Hát nem így alakult. Nyilván ők (az érintett dolgozók) is az utolsó pillanatig reménykedtek, hogy hétfőn helyt tudnak állni. Hétfő reggelre kiderült, hogy nem.
A semmiből nem tudnak leakasztani másik dolgozót, nem is tudom, ezt hogyan képzeled.
Annak talán van realitása, hogy ha a szomszéd faluban is működik bölcsőde, akkor ilyenkor átvihesse az itteni szülő a gyerekét oda. Adott esetben fordítva ugyanígy. Ez sem olyan egyszerű, mert az étkezéstől kezdve a normatív finanszírozáson át egy csomó mindent ki kell találni, hogyan lenne igazságos, de ezt talán meg lehet oldani.
Gondolom kicsi faluról van szó. Szerintem megérne annyit, hogy megkeresed a polgármestert és elmondod neki a problémádat, ezzel a megoldási javaslattal. Persze csak akkor, amikor már lehiggadtál. :-)
"Annak talán van realitása, hogy ha a szomszéd faluban is működik bölcsőde, akkor ilyenkor átvihesse az itteni szülő a gyerekét oda."
Nem, annak sincs realitása. Minden bolcsodenek meg van a maximum létszáma. A kérdezőéknél ez 10, a másik faluban legyen 20. A masik faluban ha fel van töltve a létszám, tehát van 20 gyerek beiratkozva, nem mehet oda egy huszonegyedik, mert az túl lepi a létszámot. Akkor is, ha amúgy a 20-vol 15 épp beteg.
Nyári szünetben, összevonáskor is így működik. A maximális létszámot nem lepik túl, nincs is szükség rá, mert mondjuk a példában említett összesen 30 gyerek közül 5 gyereknél igenylik
😂 Ne haragudj, de ezen "Hívjanak egy szakképzett gondozót kedves" jót nevettem.
Nem. Neked kellene tudni megoldani a gyermeked felügyeletét, (apuka, barát, családtag babysittert akárki) ha nincs a közelben másik bölcsöde amivel össze vonhatnák.
Ilyen esetekre azt gondolnám a minimumnak hogy egy másik bölcsibe irányítják át a gyerekeket.
Ha ezt velem régebben eljátszották volna megnéztem volna a vásárlók arcát ha nem nyitom ki a város legforgalmasabb drogériáját. Ja másnap valószínű nem kellett volna már csak a felmondási papírokat aláírni. Se férjem se szüleim nincsenek, nem tudtam volna hová tenni. A kollegákra meg minimum 2-3 órát kellett volna várni hogy bevánszorogjanak...
Valahol működik, hogy ilyenkor a vezető helyettesít...
Az intézményvezetőnek kell hogy legyen megfelelő szakképesítése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!