Kisfiam azt mondta, megütötte a gondozó és azt mondta, hogy szemtelen, mert nem akart aludni. Mit tennél ebben a helyzetben?
Két nap van még hátra a bölcsiből, ezért nem tudom, szóljak-e, vagy engedjem el...
Mikor elhoztam, a gondozó volt ott és mondta, hogy nem aludt, zajongott, felébresztette a többi gyereket is, stb, de akkor sem tartom helyénvalónak, hogy szájba verje a gyereket...
Én nem nekirohanva rákérdeznék a gondozónál. Lehet, hogy lesz valami triviális magyarázat.
Ha nem, akkor megpróbálnék kicsit beszélgetni azokkal a szülőkkel, akiknek ugyanez az illető gondozza a gyerekét (tudtommal a bölcsiben ez fixen le szokott osztva lenni). Amit ők mondanak, az alapján eldönteném, hogy érdemes-e a vezetővel is beszélnem, vagy sem. Nyilván nem a saját gyerekem miatt, hanem ha tényleg megtörtént, akkor a jövőben is meg fog, ha senki nem lép semmit. Ha a vezető már sok ilyen sztorit hallott, akkor lehet, hogy gyanút fog.
Én rákérdeznék a bölcsiben, hogy ez konkrétan hogyan történt. Viszont felvértezném magam egy olyan válaszra, hogy például a gyerek tényleg nem aludt, zajongott (ezt már elmondta a gondozó is), a gondozó tényleg szemtelennek nevezte, mert visszapofázott neki a gyerek. Aztán ki akart mászni az ágyból, a gondozó meg pont akkor akarta betakarni, úgyhogy ütköztek, de csak annyira, hogy egyiknek se fájjon. A gondozó nem is tulajdonított nagy jelentőséget ennek, de a gyereknek úgy jött le, hogy őt megütötték.
Szóval számítanék egy hasonló válaszra, úgyhogy nem támadóan kérdeznék rá a dologra, hanem teljesen normálisan.
Én nem kérdeznék semmit.
1. Azt gondolom, hogy fantazial, nagyon gyakori ebben a korban. Plusz ha megfogják a karját egy bolcsisnek, azt már úgy mesélik el, hogy megvert.
2. Ha esetleg valóban megütötte, akkor nem fogja bevallani a gondozó.
"Jó napot Ica néni! Józsika azt mondta tegnap megütötte."
"Hát igen, kapott egy kis pofont, nem akart aludni."
Nem tűnik túl reálisnak ez a beszélgetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!