Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Kisfiam azt mondta, megütötte...

Kisfiam azt mondta, megütötte a gondozó és azt mondta, hogy szemtelen, mert nem akart aludni. Mit tennél ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Két nap van még hátra a bölcsiből, ezért nem tudom, szóljak-e, vagy engedjem el...

Mikor elhoztam, a gondozó volt ott és mondta, hogy nem aludt, zajongott, felébresztette a többi gyereket is, stb, de akkor sem tartom helyénvalónak, hogy szájba verje a gyereket...

2023. júl. 26. 16:27
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
23%

Én nem nekirohanva rákérdeznék a gondozónál. Lehet, hogy lesz valami triviális magyarázat.

Ha nem, akkor megpróbálnék kicsit beszélgetni azokkal a szülőkkel, akiknek ugyanez az illető gondozza a gyerekét (tudtommal a bölcsiben ez fixen le szokott osztva lenni). Amit ők mondanak, az alapján eldönteném, hogy érdemes-e a vezetővel is beszélnem, vagy sem. Nyilván nem a saját gyerekem miatt, hanem ha tényleg megtörtént, akkor a jövőben is meg fog, ha senki nem lép semmit. Ha a vezető már sok ilyen sztorit hallott, akkor lehet, hogy gyanút fog.

2023. júl. 26. 22:39
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Én rákérdeznék a bölcsiben, hogy ez konkrétan hogyan történt. Viszont felvértezném magam egy olyan válaszra, hogy például a gyerek tényleg nem aludt, zajongott (ezt már elmondta a gondozó is), a gondozó tényleg szemtelennek nevezte, mert visszapofázott neki a gyerek. Aztán ki akart mászni az ágyból, a gondozó meg pont akkor akarta betakarni, úgyhogy ütköztek, de csak annyira, hogy egyiknek se fájjon. A gondozó nem is tulajdonított nagy jelentőséget ennek, de a gyereknek úgy jött le, hogy őt megütötték.

Szóval számítanék egy hasonló válaszra, úgyhogy nem támadóan kérdeznék rá a dologra, hanem teljesen normálisan.

2023. júl. 26. 23:35
 23/25 anonim ***** válasza:
30%

Én nem kérdeznék semmit.

1. Azt gondolom, hogy fantazial, nagyon gyakori ebben a korban. Plusz ha megfogják a karját egy bolcsisnek, azt már úgy mesélik el, hogy megvert.

2. Ha esetleg valóban megütötte, akkor nem fogja bevallani a gondozó.

"Jó napot Ica néni! Józsika azt mondta tegnap megütötte."

"Hát igen, kapott egy kis pofont, nem akart aludni."

Nem tűnik túl reálisnak ez a beszélgetés.

2023. júl. 27. 04:18
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
A gondozót kell megkérdezni. Engem vert meg óvónő, de otthon nem hitték el, pedig annyira nem voltam hazudós kisgyerek.
2023. júl. 27. 08:45
 25/25 anonim ***** válasza:
51%
Én mit tennék? Az mindegy. Számomra ismeretlen az, hogy a gyermekem hantázik, így nincs ebben ismeretem és bölcseletem. Látni kéne rajta, hogy ott éppen mit él meg, amikor ezt mondja, hogy lehessen tudni, hogy valós tapasztalat él benne vagy nem.
2023. júl. 28. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!