Mikor adtátok be a gyereket bölcsödébe?
Sziasztok most 1,5 eves a fiam gondolkozom a bolcsodén szeptemberben ,de nagyon féltem őt még beszélni se nagyon beszél nemtudom még hogy mi lesz a döntés
Nem nagyon szeretném beadni még de munka miatt lassan már kellene.
Ti mikor adtátok a gyerkocot bolcsodebe? Ajanljatok a bolcsodet mar ilyen korban is vagy varjunk még minimum 2éves koraig?
1. gyerek 4 évesen ment óvodába
Megkésett mozgásfejlődésű, megkésett beszédfejlődésű volt. 4 éves korára tudta annyira kifejezni magát, hogy "nem féltettem". Pikkpakk beszokott.
2. gyerek 2 év 10 hónaposan bölcsibe, utána 3,5 évesen oviba.
Ő egészséges ütemben fejlődött. Így vele nem volt tiszta stressz minden. Élveztem minden percét az otthonlétnek. De mivel 3. gyereket nem terveztünk, mennem kellett vissza 3 éves korában, ezért lett bölcsis közvetlenül előtte. Addigra óriási szókinccsel beszélt és szobatiszta volt.
Első gyerek négy évesen ment oviba. Egy nap alatt beszokott, most is az egyik legnépszerűbb gyerek az óvónő szerint.
Kisebbem két évesen ment bölcsibe. Szükséges rossz, minden szempontból. A gyerek jól elvan ott, de sok nehézséggel jár. Megbántam.
16 hónaposan ment bölcsibe, külföldön élünk, nem tudtuk tovább itthon tartani. Így is jóval többet volt itthon, mint az itteni kortàrsai, akik 4 hónapos (!!!) vagy 9-10 hónapos (!) koruk óta bölcsisek.
Jól viseli, most már (3 éves) szereti. De ha megtehettem volna, 2 éves koráig legfeljebb csak fél napra adom be.
13 hónapos volt, muszáj volt a munka miatt beadnom. A beszoktatás nagyon jól ment, élvezte, hogy sok gyerekkel lehet. Azóta is nagyon szereti. Szavakat mond, de sokat halandzsázik, mégis megérteti magát. A bölcsiben egy "rossz" szokást vett fel, megtanult sírni. Azt is tudom, melyik kislánytól, mert 1:1 ugyanazt a műsort tolja.
Ami nekem nehézség, hogy szinte minden hónapban beteg. Vokt, hogy kimaradt egy hónap, de akkor a következőben kétszer is összeszedett valamit.
Lányom szeptemberben fogja kezdeni, szeptember végén lesz 2 éves.
Anyagiak miatt muszáj. Ha tehetném, 3 évesen oviba iratnám csak.
Nálunk áprilisban volt a szeptemberben kezdődő nevelési évre a beiratkozás. Ha akkor nem iratta be valaki, az lecsúszott róla, nincs évközbeni felvétel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!