2,5 éves gyerekedet inkább bölcsődébe vagy óvodába íratnád?
ovi
ha van mini csoport
nem sok értelme van: bölcsi majd fél év múlva ovi ?
"az oviban viszont nevelési év van, tehát csak szeptemberben kezdhet."
Na persze. Ezért kell egyes helyekről akár februárban márciusban átvinni a gyereket oviba, ha betöltötte a 3.-at...
Fiam áprilisban lesz 3 éves. Bölcsis jó barátja februárban töltötte, és át is vitték oviba. Kiderült, csak a bölcsi "jófejsége", hogy nem teszik ki a 3 éveseket, mert nincs annyi jelentkező, különben nekem is át kellene vinnem... Pedig én csak szeptembertől terveztem.
Szerintem menj be a helyi oviba, ahova íratnád, és kérdezd meg, lehet-e. Meg minden infót. Egyáltalán vannak-e ilyen kicsik, vagy csak ő lenne. Mert akkor inkább bölcsi.
Bölcsibe. Egyértelműen.
Ott még 1 évig "baba" lehet.
Kevesebb (mex 12) gyerekre jut 2 gondozó, oviban huszonsokra 1 (csak a nap kis részében vannak ketten).
Más a hozzáállás is, hiszen kicsik.
Én örülök, hogy az én fiam az évvesztes évét a bölcsiben töltötte és nem az oviban marad plusz egy évet.
Elolvastam a hozzászólásokat. Nálunk a gondozónők javasolták, hogy maradjon a fiam.
Januárban kezdte 2 évesen (decemberi)tehát szeptemberben azért elég közel volt a 3-hoz. ráadásul nyáron szobatiszta is lett...
Az ovi szeptembertől csak okt. 31-ig született gyerekeket fogadta. a később születetteket csak másnaptól, hogy a 3at betöltötték.
De minek szakítottam volna ki egy megszokott közösségből, hogy beletegyem egy már összeszokott, neki idegen közösségbe?
Sokan mentek a bölcsiből novembertől márciusi születésig egy csoportból kispajtások (4-6 összeszokott gyerek, kb 3-4 ilyen klikket kaptak az óvóninik, csak 2 nem bölcsis gyerek jött a csoportba). Mindenki együtt, egy csoportba ment tovább. Én örültem, hogy már elég nagy... és lényegében csak a bejárat változott, a pajtások nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!