Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Ha szabad megkérdeznem kinél...

Ha szabad megkérdeznem kinél mennyibe kerül az ovi, bölcsi?

Figyelt kérdés

Nemsokára lejár a gyed-em, tervezek visszamenni dolgozni, gondoltam jó lesz, végre rendes fizut kapok, aztán belegondoltam, hogyha a kicsi bölcsibe lesz (ha egyáltalán felveszik), oda is kell majd biztos rendesen fizetni. Tudom ,hogy helyenként eltérő, de úgy kb mi az az összeg, amit fizetni kell a bölcsikbe, illetve az óvodákra is kíváncsi lennék.

Köszönöm

2023. márc. 31. 12:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
88%

Ha nem jól tudod miért okoskodsz?

Az óvoda már pedagógiai intézmény, ott nem lehet, de a bölcsi szociális intézmény, előírhatnak gondozási díjat.

2023. márc. 31. 14:37
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
11 mi az, hogy mit okoskodom? Ha ennyire nem bírod elviselni, hogy egy véleményeket megosztó oldalon másnak is van véleménye. Akkor csinálj magadnak egy saját gyakorikerdeseket.
2023. márc. 31. 15:00
 13/23 ildibrexy ***** válasza:
100%
Gondozási díj+ étkezés kb 30 ezer volt az állami bölcsibe 2 éve
2023. márc. 31. 15:30
 14/23 anonim ***** válasza:
78%

"Ha ennyire nem bírod elviselni, hogy egy véleményeket megosztó oldalon másnak is van véleménye. Akkor csinálj magadnak egy saját gyakorikerdeseket."

De a kérdező nem véleményeket kért, hanem tényeket, és az, hogy szerinted nem kell gondozási díjat fizetni, még tévedés is. Ahogy írta valaki, a bölcsik előírhatják, csak az ovik nem.

Tehát tényleg okoskodás, amit csináltál, fel akarsz valakit világosítani, de még hülyeséget is mondhatsz. Nem okosban megoldják, joguk van hozzá.

2023. márc. 31. 16:15
 15/23 anonim ***** válasza:
14 Nem értem miért offolod szét másnak a kérdését, elég nagy bunkóság. Személyesen ismerek olyan állami ovit, ahol kérnek pénzt. Felhívtuk az önkormányzatot elmondták, hogy nem jogos, de nem tudnak mit tenni, na ennyit az okoskodasodrol sokkal több dolog létezhet, mint amit te el tudsz képzelni, úgyhogy inkább a magad dolgaval foglalkozzal.
2023. márc. 31. 16:19
 16/23 anonim ***** válasza:
78%

12

Az nem vélemény, hogy egy hülyeséget állítasz.

😅

Azt írod "körzetes bölcsi nem kérhet pénzt"

Ez nem vélemény, hanem egy hamis információ.

2023. márc. 31. 16:28
 17/23 anonim ***** válasza:
78%
Te miért offolod szét a kérdező kérdését megtévesztő információkkal?
2023. márc. 31. 16:30
 18/23 anonim ***** válasza:
15-ös válaszoló, ez mese habbal. Egy óvoda se kérhet pénzt, óvodapedagógus vagyok, ezer óvodát láttam már működni 30 év alatt, ilyet sehol se hallottam még legenda szintjén sem, faluban sem. Ha ilyen lenne is, mit csinálnak azzal aki nem fizet szerinted?
2023. márc. 31. 16:38
 19/23 anonim ***** válasza:
18 Nem mese habbal, budapesten van. Az engem is elgondolkodtatott, hogy ha valaki oda tartozik és nem tud fizetni azzal mi van. Az egész lakótelep fizet nekik, mindenki havi 30 ezret. Ezt a külön konyhával és a heti külön programmal magyarázzák. Mivel megtartják ezeket a programokat, a szülők kifizetik. Az alapitvanyuknak megy a pénz. Egyébként nem értem mi okom lenne itt hazudozni.
2023. márc. 31. 17:39
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Bölcsihez nem tudok hozzá szólni.

Nekünk az ovi majdhogynem teljesen ingyenes, a helybeli gyerekeknek ingyenes az étkezés, ezt az önkormányzat állja. Ha fizetnem kellene, akkor is csak fél áras lennék, ez durván 6-7 e ft ( sni miatt, 3 gyermek)

Havi 500ft csoport pézt fizetünk tehát egész tanévre 5000ft, amiből kirándulnak vagy a kreatívkodáshoz való eszközöket veszik meg. 3 havonta tisztasági csomag (wc papír, pzs, folyékony szappan, szalvéta) ennyi.

2023. márc. 31. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!