Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Bölcsis gyerekek anyukái, ti...

Bölcsis gyerekek anyukái, ti is kaptok emiatt támadást?

Figyelt kérdés

Még nem is jár a gyerekem, de nem tudom hova tenni a megjegyzéseket. Pl. hogy ő magának szülte a gyereket. Nem értem. Akinek bölcsibe jár, az talán a bölcsis gondozónak szülte? Vagy ezek a gondolatok hogyan jönnek?

Én se akartam az első gyereket bölcsibe adni, de sosem szóltam le, aki meg beadja, rengeteg oka lehet, és nem is hiszem, hogy minden szülő örömmel teszi. Csodálkozom, milyen rosszindulatúak az emberek evvel kapcsolatban, miközben meg az is meg van szólva sokak által, aki otthon van három évig. Eléggé rosszul esnek ezek a megjegyzések.

2022. dec. 9. 23:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
40%

Sok nőnek derogàl dolgozni, az az igazsàg. Jól elvannak otthon tesznek-vesznek a hàztartàsban, meg jatszanak a gyerekkel. Azok akik meg bölcsiztetnek tükröt tartanak nekik, hogy bizony igy is lehet anyànak lenni. Hogy hozzàteszel a csalàdi kasszàhoz, hogy a férjed nem egy ökör aki 2 helyett dolgozik valahol, hogy asszonykànal egy helyen se kelljen.

A gyerek mögé be tudnak bujni, velük mindent meg lehet magyaràzni. Egészen addig míg nem làtjàk az ellenkezőjét ami rögtön kihozza belőlük a védekező tàmadást lsd nem a bölcsinek szültem stb.

2022. dec. 10. 10:23
 12/24 Derjaderja ***** válasza:
30%

11. Ezzel nem értek egyet. Aki otthon dolgozik, az is dolgozik. Ha Te főzöd meg az ételt, nem munka, ha a munkahelyi konyhán főzte a szakács, akkor neki munka volt?

Otthont teremteni nagyon hasznos, és egy korig igazából jobb lenne a gyerekeknek egy otthon levő anyuka. A kétkeresős modell a normàlis életminőséggel alig összeegyezterhető, a pici gyerektől elveszik a szüleit. Még az óvi első éve sem lenne indokolt nekik, ha amúgy szocializálódnak.

Mindem család szàmos egyedi faktort mérlegel.

2022. dec. 10. 13:39
 13/24 Derjaderja ***** válasza:
23%

Az én párom egy órával nem dolgozott miattunk többet, mint amíg nem voltunk egyútt, sőt, inkább visszamondott feladatokat.

A csed, gyed meg elég jó összeg. Teljesen érthető ha arra az egy évre vki még otthob marad, mert a gyereknek az lenne az érdeke. És bazi fárasztó egy 2 éves, leadni másnak es dolgozni vsz nem nehezebb (persze este rohanni a főzéssel, háztartással, az az).

2022. dec. 10. 13:42
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Tisztàban vagyok vele, hogy az itthoni munka is munka, sajàt bőrömön tapasztalva. De sajna ez a fajta nunka nem fog anyagilag segíteni egy csalàdon plàne mostansàg, mikor ilyen inflàció van. Ha egy apa teljes nyugalommal tudja biztosítani a megélhetést, akkor persze maradjon otthon az anya, csak én pont azt làttom hogy előbb megy vissza dolgozni egy jobban kereső pár női tagja, mint ahol örökös anyagi gondok vannak. És pont az ilyen bàntja pl. a kérdezőt is, ezàltal önigazolàst szerezni magànak. Mert aki jól van jó döntéseket hoz magànak meg a csalàdjànak is az tuti nem bànt màsokat.

Egy 3 évestől is baromi nehéz elvàlni, ez nem egy olyan dolog amit meg lehet úszni. Minden gyerek megy elsőre közösségbe, nehéz a szülőnek nehéz neki.

2022. dec. 10. 14:39
 15/24 Derjaderja ***** válasza:
29%

Persze, sok igazság van az érvelésedben, amellett, hogy egy alacsony kereset miatt vsz nem is éri meg visszamenni, pl a rendelt és a főzött étel meg ha autózni kell, a benzin, már el is viszi, és marad a napi rohanás, ami szerintem eleg szörnyű. Plusz a gyerekbetegségek. Szerintem logikus maradni még, ha tud vki.

Ettől még nem büdős neki a munka, ahogy a fenti komment sugallta. Nekem sok kolléganőm pl azért marad 3 évig, mert utána nem lesz többet megállás, és mire szülni ment is, már mögötte van 10 év 200 órában váltott műszakban.

Én most meg tudtam csípni egy napi 6 órás részállást járóbeteg ellátásban, illetve a mi fizetésünk is kb megegyezik oktatásokkal, pótlekokkal. De 8-10 oraba nem mennek 2 éves mellől.

2022. dec. 10. 15:06
 16/24 anonim ***** válasza:
43%
12es mert szerinted a dolgozó anyák nem főznek nem látják el a háztartást?
2022. dec. 10. 16:55
 17/24 Derjaderja ***** válasza:
92%

16. Valószínűleg vagy más az elvégzett és a kiszervezett teendők aránya, mint az otthonlevőnél, vagy élhetetlen rohanás az élet, és pont ennyi fér bele (munka után főzni és takarítani).

Háztartás is más ha napi pár órát van otthon a család.

2022. dec. 10. 19:22
 18/24 Derjaderja ***** válasza:
95%

Amúgy kérdező, itt a válaszod. A nembölcsisek azért szidják a bölcsiseket kèpzelt klisék alapján, mert azok is szidják őket képzelt klisék alapján és viszont.

Az "úgy kezdődött, hogy ő visszaütött" elvet a kisgyerekeseknek találták ki.

2022. dec. 10. 19:26
 19/24 anonim ***** válasza:
94%

17es miért lenne élhetetlen rohanás? nem kell minden nap takarítani, és főzni is elég két naponta. Hetente egyszer van nagytakarítás, utána meg fenttartjuk a rendet. napi 20 perc/fél óra ráfordítás.

Van mosógép, mosogatógép, szárítógép, ezekbe csak be és ki kell pakolni, míg dolgoznak lehet a gyerekkel foglalkozni.

Minden nap minőségi időt töltünk együtt, vasárnap pedig kirándulunk rokonokat látogatunk, amihez épp kedvünk van.

2022. dec. 10. 19:32
 20/24 Derjaderja ***** válasza:
Ügyesek vagytok (irónia nélkül).
2022. dec. 10. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!