Bölcsis gyerekek anyukái, ti is kaptok emiatt támadást?
Még nem is jár a gyerekem, de nem tudom hova tenni a megjegyzéseket. Pl. hogy ő magának szülte a gyereket. Nem értem. Akinek bölcsibe jár, az talán a bölcsis gondozónak szülte? Vagy ezek a gondolatok hogyan jönnek?
Én se akartam az első gyereket bölcsibe adni, de sosem szóltam le, aki meg beadja, rengeteg oka lehet, és nem is hiszem, hogy minden szülő örömmel teszi. Csodálkozom, milyen rosszindulatúak az emberek evvel kapcsolatban, miközben meg az is meg van szólva sokak által, aki otthon van három évig. Eléggé rosszul esnek ezek a megjegyzések.
Nekem most megy bölcsibe a fiam, pont 2 évesen. Még nem mondta ezt senki, de ha mondanàk, rosszul esne.
Én azt szoktam mondani, hogy sajnos a jelenlegi válságban erre kényszerülük.
Ez részigazság, ezért tudom hitelesen mondani. Azt is hozzá szoktam tenni, hogy aggódom es nehéz elveszteni a fiam (ezt igazán szívből tudom mondani, mert nagyon így érzem). Erre eddig még senki nem mondott ellen.
De jó még az "így döntöttünk" is, ezt olyanoknak mondom, akikre tényleg zeró szinten tarozik az èletünk.
Ne foglalkozz velük, ez ilyen, ha gyereked van nem tudsz jó lenni mindenkinek. Ha megy bölcsibe az a baj, ha nem az. Ha van rajta sapka az a baj, ha nem az. És így tovább, nézd csak pl meg mi megy a szoptatás/tápszer vagy püré/blw témaban, ugyanez, ölik egymást teljesen feleslegesen.
Nekem nem volt bölcsis a gyerekem, de így is utáltam hogy volt aki beszólt hogy "persze, aki megteheti", "otthon lógatod a lábad még mindig", "bölcsiben a helye, ott szocializálódik", stb.
Senkinek semmi köze hozzá ki hogy dönt, miért így, és hogy tervezi. Pláne random idegen anyukáknak a játszótérről.
Ohh
Itt is volt aki nekem esett.
Akkoriban felvetődött, hogy bàr itthob vagyok de heti 2-3 napra be tudjak venni.
A gyerekemnek jót tett volna, a kisebbiknek pedig az, hogy ugynaúgy neki is lehetősege van kizárólagos időre velem, mint a nagynak volt.
Ne tudd meg itt a gyakorin mit kaptam.
Pont kirobbant a covid, îgy nem valósult meg.
Egyébként most is megkapom, hogy milyen màr, hogy a gyerekeim azeretnek ovizni, és milyen vagyok, hogy nyáron is viszem ( most sem dolgozom még a munkahelyemen-okkal, de nyilvan ehhez senkinek semmi köze)
Mert szeret, mert hiányzik nekik, nyàron csak egy jàrt oviba.
Mert nálunk az a fenyegetés ,hogy vedd fel a zoknid, mert nem mehetsz.
Stb
Erre le szoktak kamusodni, hogy minden “feleslegesen” oviztató anyuka ezt mondja.
Nem érdekel.
Tudom, hogy jó a gyerekeimnek.
Nyilván ehhez kell egy jó intézmény is.
Szóval xard le!
De tényleg!
Senkinek semmmmmmmmi köze hozzá.
Egy éves a lányom, nem így terveztük, de muszáj bölcsibe járnia. Szerencsére eddig élvezi, tetszik neki a gyerektársaság, a játékok. Még beszoktatás alatt vagyunk, természetesen be is nyalta az első betegséget.
Bárki, aki megtudja, hogy bölcsis, hangosan sajnálja a gyereket. A héten a gyerekorvos is megkérdezte, hogy feltétlenül muszáj ennek a kisbabának bölcsibe járni? Ez fájt eddig a legjobban. Mindenki más megértette, hogy nem azért negy, mert nem akarok vele lenni, hanem mert muszáj dolgoznom, hogy ne èljük fel a tartalékainkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!