Bölcsi-pelenkázás probléma. Mit tegyek?
Januártól bölcsis a kisfiam, most töltötte a két évet, születése óta mosi pelusozunk, viszont a bölcsiben ez nem elfogadott, szobatisztaságra még nagyon nem nyitott, így kénytelen voltam normál pelenkát venni neki. A gond azzal van, hogy most kipirosodik, sőt inkább már sebesedik a feneke, üvölt, mert fáj neki, de a bölcsiben nem hajlandóak krémezni, mondván erre nincs idő, kezelgessem itthon én.. megyek érte délután, kifolyik a kaki, mert állítólag nem engedi lecserélni, vagy inkább lesz@rják….
Hiába kértem őket, nem változtatnak..
Mit csináljak, de komolyan? Miért viselkednek így?
6-an vannak a csoportban, mindenki pelenkás, elhiszem, hogy nem könnyű, de….
Akar hiszitek, akár nem, nálunk is engedik és nem külföldön élünk. Mondjuk nekem szobatisztán került be, csak alváshoz kellett, de nem akadtak fenn ezen. Első mosis gyerek a lányom. Azt mondták, hogy elég trauma a bölcsi, nem tetézik olyannal, amit nem ismer a gyerek. Én is próbáltam eldobhatót adni rá,mert az itteni okosokhoz hasonlóan, állították, hogy nem veszik be így. Konkrétan sikította, hogy csíp. Leszedte és karmolta a fenekét, hogy rossz és nem egyfélével csinálta ezt. Nem olyan egyszerű ez minden gyereknél. Van amelyik simán veszi a váltott pelustípust, van amelyik nem.
A PUL zsák nem ereszt ki szagot. Nekem azr az egy pelust, amit naponta ráadnak a gondozó adja zsákostól a kezembe délután.
Semmilyen jogszabály nincs erre egyébként. Kötekesek lennének a mosit is cserélni. Egy jó töltet 3-4 órat kibír. Kb annyi időközönként cserélnek nálunk is. Tovább rajta hagyni nem higiénikus. Reklámozzák a 12 óras védelmet. Aham, köss egy nejlon zacsit a hátsódra 12 órán át és aztán magyarázzon bárki.
Szólj az igazgatónak. Aztán a fenntartónak. Az NÉBHI is ad ki papírt arról, hogy nincs akadálya a mosinak, ha mindent biztositasz. A bilivel is próbálkozhattok. Szerintem hamar rájön, hogy jobb neki úgy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!