Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Szerintetek mennyire jellemző...

Szerintetek mennyire jellemző tényleg hogy betegek lesznek a pici(k) ?

Figyelt kérdés

A nagylányom most kezdi az ovit, a picit még heti 1-2 napra bölcsibe íratnám, mert kaptam egy nagyon jó munkalehetőséget. Még nem adtam rá választ csak mindenki ezzel jön, hogy nagyon sokat lesz beteg és akkor mit fogok csinálni.

Sajnos a férjem, család (szüleim, anyósék) segítsége nem megoldható. A család amúgy is inkább azt preferálja, ha a picivel otthon maradok, mert hogy rossz lesz neki nélkülem.

Igazából én magam sem tudom mi lenne a jó döntés.

Ha tényleg betegek lesznek akkor abszolút nem volt sok értelme az egésznek, de ha meg sikerül átvészelni a betegségeket akkor meg jó lenne. Anyagilag mindenképp. Megtudunk így is élni de ha lenne plusz azért az nem hátrány.

Annyi még ami fontos, hogy eddig nem nagyon jártunk közösségbe, mert faluban élünk és ez a munka is, meg az ovi, bölcsi a szomszédos városban vannak.

Van /volt valaki hasonló cipőben? Szerintetek érdemes lenne mégis belevágnom? Nektek mennyire volt beteges a gyerkőcötök?

Köszönöm szépen a válaszokat.

2021. szept. 6. 20:53
 1/10 anonim ***** válasza:

Folyton betegek voltak, csak nem egyszerre, hanem egymás után. Pl egyik hétfőn az egyiket vittem orvoshoz, a kövezkező héten a másikat... Havi 2-3 orvos látogatás volt, ami ennyi hét szünetet is jelentett havonta.

(folyamatosan kapták a vitaminokat, immunerősítőket)

Voltak olyan hónapok amikor nagyon szellős volt a csoport

2021. szept. 6. 21:04
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

Fooyton és egymás után. Ezt szerintem nem lehet megúszni.

Tavaly javított a maszkviselés és az, hogy egy kis vizes orrfolyással is hazaküldtek mindenkit, így határozottan kevesebbszer voltak betegek, de idén már ez sincs. Arra számítok, hogy ismét többet lesznek itthon.

2021. szept. 6. 21:32
 3/10 anonim ***** válasza:
Bölcsibe dolgozom ezt előre nem lehet tudni, van aki eleinte összeszed 1-2 betegséget majd utána semmi. Az enyémek otthon is mindig betegek voltak, ha közösségbe mentünk estére lázas is volt, 1 évünkben 4 hónapot dolgoztam. Remélem a kicsi nem ilyen lesz ő nem olyan göthös, de 1 hónap alatt volt egy takonykor, majd egy hányás de nem vészesen.
2021. szept. 6. 21:34
 4/10 anonim ***** válasza:

Nagyon változó, a fiam csoportjában is van olyan aki szinte sosem a hiányzik. Mi meg két hetente itthon ragadunk, mert folyton lebetegszik. Pedig már lassan egy éve jár bölcsibe.. ráadásul a covid miatt most amíg kicsit is köhög vagy bármi addig egyáltalán nem mehet. 3 nap teljes tünetmentesség után mehet csak. Szóval egy egyszerű takonykór nálunk 2 hét hiányzást jelent. De volt már, hogy 3 hét lett belőle.

Február óta dolgozom. És eddig egyetlen hónapot tudtam teljesen végig dolgozni.

2021. szept. 7. 04:47
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Tuti betegek lesznek a gyerekek, amikor közösségbe kerülnek, akár ovit, akár bölcsit kezdik. Ezt bele kell kalkulálni. Hát persze, hogy azt akarják, hogy maradj otthon, mert nekik az kényelmes.
2021. szept. 7. 07:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Barátnőm kisfia ment pár napot a bölcsibe, aztán utána beteg is lett. Többször otthon kellett maradnia az anyukának vele, mert sokszor beteg lett. És sajnos az óvoda sem jobb. A lányom most kezdte, de már beteg lett. Amúgy változó, vannak gyerekek, aki minden nyavalyát elkapnak, vannak akik szinte semmit. Nem lehet előre megmondani, hogy fog reagálni, de sajnos nagyobb az esély a betegségre.
2021. szept. 7. 08:00
 7/10 babyboom567 ***** válasza:

A kérdésre válaszolva, igen sokszor betegek.

Állami bölcsibe meg nem járhat heti1-2 napot,mert jelentési kötelezettségük van,hogy hol a gyerek,mert a bölcsi a dolgozó szülőknek van.

Itt nálunk már tavasszal megvolt a beiratkozás,ilyekor várólistára kerül mindenki, sőt a magán bölcsikbe is kb fél éves várólista van.(heti 1 napért meg nem éri meg kifizetni a havi70-90ezert,ennyiért már dadust is találsz).

2021. szept. 7. 10:18
 8/10 anonim ***** válasza:

#1 vagyok

Most hétfőn kezdte a fiam a nagycsoportot, ma már nem mehetett, mert folyik az orra...

2021. szept. 8. 09:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez van , szerintem ne vallald el.

Nyugisabb és jobb ha előbb bébiszitterel indítasz és ha összejön akkor beszokatod

2021. szept. 8. 22:42
 10/10 anonim ***** válasza:
3 vagyok most a 3. Nyavajánál tartunk most épp lázas. Nem járunk 2 hónapja, 1 hét bölcsi majd valamit összeszed
2021. szept. 9. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!