Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Bölcsibe orrfolyással?

Bölcsibe orrfolyással?

Figyelt kérdés

A lányom még csak 2 hete bölcsis, mai napon az egyik orrlyuka folyik vizesen, de csak minimálisan, 2* kellett eddig neki megtörölnöm ma.

Amúgy eszik iszik játszik stb

Most a covid miatt ennyivel sem vihetem holnap?

Nem kaptam erről semmilyen tájékoztatást még így nem tudom.

2021. febr. 28. 11:17
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
32%
Nem is dolgozol és lenne pofád betegen bevinni?
2021. febr. 28. 12:20
 12/27 anonim ***** válasza:
68%
12 akinek nincs bejelentett munkaviszonya, annak a gyerekét fel sem veszik bölcsibe. Itt nálunk magánba SE. Úgyhogy nem tudom miről beszélsz. És igen, ha még nem dolgozik ne vigye most orrfolyással, a járvàny egyik legrosszabb időszakában.
2021. febr. 28. 12:59
 13/27 anonim ***** válasza:
32%
Persze vidd csak. Hátha lefertőzi valaki olyan gyerekét aki már dolgozik.
2021. febr. 28. 13:07
 14/27 A kérdező kommentje:
De van bejelentett munkaviszonyom de még a szabadságomat töltöm március 16-ig, eddig beszoktatás volt ugye, 16-ától dolgozok.
2021. febr. 28. 13:11
 15/27 A kérdező kommentje:
Nem azért nem akarom vinni, mert nem akarok vele itthon lenni, csak eddig még nem aludt ott, ebéd után mindig hoztam haza, pont holnaptól kezdené a teljes napot, most itthon tartom egy csomó ideig, utána meg már nem lesz lehetőség ezt szokni vagy akármi mert megyek dolgozni..
2021. febr. 28. 13:14
 16/27 A kérdező kommentje:
Amúgy sem vagyok benne biztos hogy beteg, mert semmi más tünete nincs egyelőre, és jön a felső 2 hátsó rágófoga, főleg az az oldali amelyik orrlyuka folyik kicsit, lehet hogy eleve ettől van. Máskor is folyt az orra ha jött a foga.
2021. febr. 28. 13:16
 17/27 anonim ***** válasza:
84%
Magaddal is kiszúrsz ha most beviszed, mert ha már kezd folyni az orra ott betegebb lesz. És akkor tényleg nem fog tudni beszokni mielőtt kezdesz. Tartsd otthon pár napig, szépen süt a nap legyetek kint sokat, orrába sós spray és elmúlik hamar.
2021. febr. 28. 13:37
 18/27 anonim ***** válasza:
86%

Ha nem vagy benne biztos, hogy beteg, akkor abban sem lehetsz az, hogy egészséges.

Te most otthon vagy még, megóvhatod a többi gyereket, ha mégis beteg lenne, de nem tennéd?

Térjünk erre vissza úgy 3 hónap múlva, amikor Te leszel folyamatosan táppénzen azért, mert más beviszi a "csak kicsit taknyos" gyerekét és a Tiéd meg kidől két hétre, a Te gyereked szenved betegen otthon és Te kapsz majd kevesebb pénzt havi szinten a táppénz miatt.

Ha Te most megteheted, hogy otthon megvárd, míg biztos vagy benne, hogy egészséges, akkor ezt kell tenned.

2021. febr. 28. 13:38
 19/27 anonim ***** válasza:
77%

Nem vinnèm be a helyedben.

Ez lehet egy betegsèg kezdeti tünete. Ha most vizesen folyik az orra, akkor tapasztalat szerint èjszakàra màr valòszínûleg màs tünet is lesz, orrdugulás, nemalvàs, esetleg láz is lehet. Ha beviszed csak mèg rosszabbul lesz, a beszoktatàsnak sem tesz jòt, rossz èlmèny lesz neki. Rà is fertôzôdhet!

Ha folyik az orra az egyèrtelmûen fertôz is! A többi kisgyerek is elkapja, lehet rajtuk durvàbban jön ki.

Mindent nem lehet kivèdeni, de legalább ha tünet van akkor legyünk elôvigyàzatosabbak! Plàne a mostani helyzetben.

2021. febr. 28. 14:28
 20/27 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk nem veszik be az orrfolyós vagy köhögős gyerekeket jelenleg. De gondolom valamilyen szinten bölcsi válogatja. Amúgy az első 3-4 hónap ilyen. Szinte többet lesz otthon, mint a bölcsiben.
2021. febr. 28. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!