Miután már bölcsibe jár a gyerek, de megszűnik az anya jogosultsága (felmondanak neki, ismét szülni megy, akármi), akkor kiteszik a gyereket a bölcsiből, vagy ha már jár, akkor onnantól kezdve ott lehet oviig?
Lányom most lesz egy éves, januárban indul bölcsibe, én pedig megyek vissza dolgozni részmunkaidőben. Meglátjuk, mennyire bírom a strapát, és pár hónapon belül kezdünk "dolgozni" a második babán. Ha esetleg teherbe esnék úgy, hogy a kistesó születéséig már teszem azt, egy éve ott van a bölcsiben a lányom, akkor ki fogják onnan rakni, mert nekem megszűnik az aktív jogviszonyom (CSED-re megyek onnantól, ugye)?
Ugyanez érdekelne általánosságban is, hogy ha felmondanak az anyukának vagy bármi van, ilyenkor amúgy mi történik, a gyerek már beszokott, potenciálisan akár szeret is bölcsibe járni, 2 évesen már a változásokat sem bírja olyan jól, akkor mégis mi történik vele, kiteszik csak úgy?
Nem. Ha egyszer már elkezdi, akkor nem fogják kirakni. Ahogy előttem írták, lehet, hogy megkérnek rá. Nálunk is bölcsi alatt jött a második. Még kb. 3 hónap volt a bölcsiből, utána ment oviba. Nem kértek meg rá, és mi sem akartuk kivenni. Szerette, jól érezte ott magát.
Ettől a "szükséges rossz" dumától viszont a falnak megyek. Én sem adtam volna bölcsibe a gyerekeket ha nem dolgozunk mind a ketten, de attól még semmi rossz nincs benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!