Elveszik a GYED-jogosultság attól a naptól, amikor a gyermek a bölcsődébe felvételt nyert, de nem kezdi még meg, az anya viszont nem folytat kereső tevékenységet?
Figyelt kérdés
Ez úgy lehetséges:
-határozott idejű szerződés lejárt a GYED ideje alatt
-májusban be kellett iratni a gyereket bölcsibe, munkahelyi ígérvénnyel, ami szeptember 1-től szólt
-a határozat szerint szept.1-től felvételt nyert
-viszont a munkakezdés január lesz
Ebben az esetben mikor kell lemondani a GYED-et?
Szeptember 1./a beszoktatás első napja/ az első teljesen ott töltött első nap?
2019. aug. 30. 12:51
1/9 A kérdező kommentje:
Az utolsó mondatban nem zárójel van, hanem "VAGY"...Bocs!
2019. aug. 30. 12:52
2/9 anonim válasza:
Én úgy tufom, hogy a beszoktatastol
3/9 anonim válasza:
Nem kell
Ma már munkavégzés mellett is jár a GYED
4/9 A kérdező kommentje:
Pont ez a baj, hogy nincs munkavégzés...és a beszoktatáskor sem lesz, mert napi 1-2 órát lesz a gyerek a bölcsiben és amellett dolgozni...
2019. aug. 30. 13:04
6/9 A kérdező kommentje:
Felhívtam a bölcsit és elvileg a beszoktatás első napjától viszik fel a rendszerbe a gyerkőcöt!
2019. aug. 30. 13:29
7/9 anonim válasza:
Le kell mondani a gyedet ha elkezdi a bölcsődét. És nem dolgozik.
8/9 anonim válasza:
Le kell mondani mi is így jártunk. Különben visszafizettetik. Az rosszabb lesz. Mi januárban 1 hétig bölcsisek voltunk olvasom a netet hétvégén, hogy elveszik a gyedet, ha bölcsis a gyerek és nem dolgozik a szülő. Vagy ez vagy az két ellátás nincs egyszerre.
9/9 anonim válasza:
Én elmennék gyorsan gyárba dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!