Ilyenkor nekem kell jeleznem hogy nem vagyok jogosult a családi pótlékra, vagy automatikusan megvonják?
Most júniusban érettségizem, és nem tervezek tovább tanulni sehol, így megszűnik a tanulói jogviszonyom. A családi pótlékot minden hónapban én kapom a saját számlámra.
Az lenne a kérdésem hogy ilyenkor nekem kell értesítenem bárkit is hogy már nincs tanulói jogviszonyom, így nem vagyok jogosult a további családi pótlékra, vagy ezt automatikusan megvonják majd tőlem, nekem pedig nem kell intézkednem semmit?
Levél is jó.
De személyesen gyprsabb és biztosabb
Szerintem meg automatikusan leállítják. Nem vèletlenül kell minden tanèvben iskola látogatást benyújtani a folyósításához.
Szerintem a bejelentèsi kötelezettsèg akkor van, ha tanèv közben szűnik meg a jogviszony (pl. Januárban ott hagyod a sulit, ilyesmi). De nálad nem ez van, ez egy teljesen befejezett tanèv.
4, ne okoskodj, olvasd el a törvény végrehajtási rendeletét és az igénylőlapot, amit aláírsz.
Üdv, volt MÁKO-os cst-s.
Akit megint lepontoztak a böszmék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!