Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ha beteg a gyereketek, akkor...

Ha beteg a gyereketek, akkor a napközben dolgozó apák felhívnak titeket, hogy érdeklődjenek hogy van?

Figyelt kérdés
Beteg a lányunk. A fél éjszakát ébren töltöttük, erre ma egész nap egyszer nem hívott fel a férjem, hogy megkérdezze hogy van. És mikor ezt szóvá tettem, még ő volt felháborodva, hogy dolgozik és nincs ideje. Ez sajnos nem az első eset és szerintem nem normális. Amúgy jó apának tartom, de egy jó apa viszont gondol a gyerekére és érdeklődik.
2019. júl. 18. 21:55
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
41%

Akkor hív fel általában ha lázasak, egyébként nem. Ez nem rólam szól vagy a bizalomról vagy, hogy ő tud-e a munkahelyéről segíteni. Ha nem lázasak nem aggódik annyira, belemerül a munkába és agyilag nincs otthon. Ha láz van, akkor hív, mert aggódik, munka közben is félig otthon van, hiába bízik bennem és hiába mondom, hogy majd hívom ha gond van (sosincs gond).

Ugyanez fordítva is így van, ha ő van otthon a beteg gyerekkel, gyerekekkel, akkor én sem hívogatom, csak ha lázasodós a betegség.

Nekem azért az furcsa lenne, hogy pl otthon hűtőfürdőzünk, mikor elmegy dolgozni és este 6-ig nem jut eszébe, hogy mi van a gyerekkel. Nem, nem igénylem, hogy kérdezgessen, egyszerűen csak nekem furcsa, nem ilyen apukának ismertem meg. Az én apám is érdeklődött, amikor otthon voltam betegen és a baráti körünkben, rokonságban is ilyenek a férfiak szerencsére.

Egyáltalán nem vagy hisztis.

2019. júl. 19. 00:59
 12/28 anonim ***** válasza:
69%
Utolsó vagyok, még annyi, hogy ha orvos látja, akkor utána én hívom (ő kéri, hogy hívjam), illetve az is többször előfordult már, hogy én kértem, hogy ne hívjon,mondjuk egy gáz éjszaka után, mert alszunk és nem szeretném ha fölébresztene minket( telefont ilyenkor nem tudom lenémítani, mert a munkahelyemről is hívhatnak a kollégák a rájuk hagyott munka miatt vagy esetleg a tesó iskolája is, ha ő is elkapta és rosszul lett).
2019. júl. 19. 01:06
 13/28 anonim ***** válasza:
81%
Felszokott hívni,sőt ha úgy adódik táppénzre is megy vele.
2019. júl. 19. 05:52
 14/28 A kérdező kommentje:

40 fokos láza volt a tegnap a lányunknak, nem egy kis megfázásról beszélünk. Az én apukám a mai napig felhív, ha beteg vagyok, mert aggódik értem, pedig nagyon nem az a típus. A férjem tudja mikor van alvasidő, de ha véletlenül nem akkor aludna, azzal is tisztában van, hogy némitom a telefont. Ahogy az egyik válaszoló is írta, a környezetemben az apák érdeklődnek, ezért is fura nekem ez, plusz nem ilyennek ismertem meg. Egy másik válaszoló azt írta, hogy el tudja látni a gyerekét, erre írnám, hogy gyerekünk, kettőnké, nem csak az enyém. Plusz nagyon ritka az a munkahely, ahol nem lehet 2 perc szünetet tartani, sőt, nem hogy ritka, olyan nincs is, a többi csak kifogás.

A “kedves” úriembert és feleségét nagyon sajnálom, milyen lehet otthon egy olyan ember, aki képes egy másik nőre ilyet írni?

2019. júl. 19. 06:19
 15/28 anonim ***** válasza:
62%
Nem, nem szokott hívni. Megbeszélünk mindent, ha hazajött. Én sem szoktam telefonálni munka közben.
2019. júl. 19. 07:08
 16/28 anonim ***** válasza:
79%
De egyébként teljesen mindegy, hogy mások hogy csinálják. A lényeg az, hogy ti hogy szeretnétek csinálni. Ti nem értetek egyet ebben a kérdésben, ezt nektek kell megbeszélni.
2019. júl. 19. 07:13
 17/28 anonim ***** válasza:
60%
Nagyon nevetek rajtad, hihetetlenül gyerekes vagy. Komolyan mondom nem értem az embereket akik ilyen hülyeségeken keltik a feszkót és keserítik a saját életüket, gondolom rohadtul kell ehhez unatkozni. Beteg a gyerek ok, akkor írj neki napközben (gondolom van egy FB Messengered / WhatsApp / Viber vagy a kőkorban élsz?) és válaszol, akkor egész nap tudhatja hogy otthon minden rendben és simogathatja is egy kicsit a lelkedet mert úgy néz ki te jobban kivagy mint a beteg gyerek. Ha erre nem vagy hajlandó akkor hívogasd apukádat felnőtt nő létedre mert úgy tűnik a férjed sem tud ezzel a dedóval mit kezdeni... Emberek otthon vannak a gyerekeikkel sokszor olyan szegénységben, hogy gyógyszerre sem futja vagy normális ellátásra erre neked bzmeg az a legnagyobb gondod, hogy apuci csak egyszer hívott fel. Gondolkozzál már el magadon, itt a nagy luxusban komolyan nincs más amin aggodalmaskodhatsz???? A jó apát pedig nem az teszi, hogy hányszor hívja fel a gyereke picsogó anyját, hanem hogy megvigasztalja-e ha a gyerek elesik vagy valami bántja, olvas-e neki esti mesét és még sorolhatnám.
2019. júl. 19. 08:14
 18/28 anonim ***** válasza:
79%
Felhív, de mi amúgy is többször beszélünk napközben, mikor meg nem volt gyerekünk is többször hívtuk egymást.
2019. júl. 19. 08:28
 19/28 anonim ***** válasza:
79%

Meg nem sértődnék, főleg, hogy ő is fenn volt veletek fél éjjel.

Az én férjem szokott érdeklődni, ha meg nem előzöm. Inkább messengeren értekezünk, napközben 1-2x minimum. Mivel reggel mire felkelünk ő már elindult így ott köszönök, küldök egy fotót a gyerekről. Vagy déli alvásnál neki ebédidőben beszélünk pár szót. Szóval nálunk ez betegségen kívül is működik.

2019. júl. 19. 08:42
 20/28 anonim ***** válasza:
24%
20: a férjem egész nap írogat és reggeltől ameddig haza nem ér folyamatosan beszélünk. A hisztérika itt nem én vagyok, hanem a kérdező, meg úgy tűnik te is. ☺️
2019. júl. 19. 09:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!