Hogy nyomnál a gyerek orrába Salvus vizet?
Ezt a gyerek kívánsága szerint a takaró alatt csináltam előtte a beígért játékot mutattam tableten. Utána meg kapott nasit.
Egy kínlódás volt, szenvedtünk az elején rengeteget ígértem mire megszokta.
2-es, és tálat tettel a feje alá?
1-es: ezt mondta, sőt meg ki is kene porszivozni, de az már esélytelen.
Vegyél tengervizes orrspray-t. Ugyanaz a hatása, mint a Salvus víznek és nem kell kínlódni.
A porszívózásnál pedig nincs olyan, hogy esélytelen, meg nem megy. Ha kell, akkor erővel, de szívd ki neki. Az nem fáj, viszont ha utána ráhúzódik a homlokára, fülére, felszúrják majd neki, nos, az fájni fog.
De nyilván nem kell embertelen módon bánni a gyerekkel, viszont el kell magyarázni neki, hogy erre szükség van, ezt muszáj, de ő is csinálhatja magának, azt úgy jobban el szokták a gyerekek viselni. De ne hagyd, hogy csak azért, mert sír és ellenkezik, akkor ne legyen kiszívva az orra.
Én rendszeresen átmosom az arcüregüket ha betegek. Apósom fül-orr-gégész és esküszik erre a módszerre.
Ágyra fekteted a gyereket úgy hogy a feje lelógjon, különben torkára megy a víz ami elég sz.r. Szemből “ráülsz” a gyerekre, persze nem nehezedsz rá, tartod magad annyira hogy ahogy ülsz le tuds szorítani a kezét-lábát. Mondjuk nem árt ha van segítséged, akkor a gyerek nyújtsa a kezét fel a feje mellé, és a másik ember ott fogja. Fecskendőbe felszívod a salvus vizet (illetve én sima 8 ezrelékes fiziológiás sóoldatot szoktam, salvusban más ásványi anyagok is vannak amik nem kellenek). Egyik orrlyukán benyomod, miközben a másikat szívod. Ha annyira ne van dagadva a nyálkahártyája hogy nem megy át, az egész procedúra előtt 5 perccel orrspray-zni kell.
Sok sikert, csak keményen, bele lehet jönni, és tényleg jelentősen lerövidíti a gyógyulást. Én már egy grizzly medve orrát is simán kiszívnám ezzel a technikával :D
Mi beallunk a furdokadba, vagy belehajol vsgy a csap fele hajol. Es akkor jon a spricc. Eleinte kuzdelem volt meg orditas, de megszokta. Reggel es este atmossuk ha nathas. Eleinte salvusszal , de mar en keszitek sos vizet es azzal mossuk. Jo sok takony ki szokott jonni, kozben is fujjuk az orrat, foleg a csap felett. Szerintem jo dolog! Nem huzodik ra az arcra, fulre!
Csak jol le kell hajtani a fejet es nem megy a torkara.
Neten vannak sos viz keszitesere receptek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!