Mennyire illetlenség beteg gyereket bevinni a munkahelyre?
😱
Az illetlenség nem is jó szó rá
Egy beteg gyereknek ágyban a helye nem a munkahelyeden
Ugyanúgy ahogyan nem az iskolában/óvodában
Hogyha munkahelyedre be vihetnéd akkor az iskolába / óvodába is mehetne
Szerintem az is illetlenség hogyha te vagy fertőző beteg és még jársz úgy a munkahelyedre
Ha tuti influenzás, akkor elég nagy bej, hogy beviszi a kolleganőd. Extrém esetben, ha elkapjátok, akkor akár munkahelyi megbetegedés elbírálása alá is eshet a dolog, nektek 100%-os táppénzzel, a munkáltatónak egy hatósági kivizsgálással, kolleganőd felelősségre vonásával.
A gyerekről nem is beszélve, hiszen az influenza nem egy nátha, amivel jön-megy az ember, azt ki kell pihenni, feküdni nyugalomban.
Van olyan eset, amikor el tudom képzelni, hogy a munkahelyen van a gyerek. orvos még mittudomén csak holnaptól engedi oviba/suliba, de már nincs baj, csak kicsit köhög, krákog, esetleg az orrát fújja... dolgozni meg muszáj, mert táppénzből nem lehet megélni... szóval igen, van, amikor elnézi, eltűri az ember a másik miatt. De az influenza nem ilyen.
Attól függ, hogy mit jelent bevinni.
Ha nem tud vele otthon maradni, és egész nap ott van, akkor az bunkóság.
Ha csak beugrottak valamiért, az semmi. Ennyi időre bárhol máshol a közelébe kerülhet mindenki beteg embereknek.
Mondjuk betegség és betegség között is van különbség. Volt, hogy óra után vitt fel a tanárnő a titkárságra, mert hogy sápadt voltam és biztos beteg lehettem és mondták osztályfőnökömék a szüleimnek, hogy másnap meg ne lássanak a suliban.
A gyerekorvos csak döbbenten nézett anyukámékra, hogy semmi bajom sincs.
Azért egy ilyennel szerintem nem vészes bevinni a gyereket melóba.
Az más tészta, ha a gyerek taknya-nyála összefojik és a lábán nem tud megállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!