Mi van akkor, ha én később akarom beadatni az oltást?
Engem meg őszintén nem érdekel továbbra sem, hogy mennyire gondolod magadat kompetensnek az én életemben kutakodni. Sajnos marad neked az esti barátok közt csámcsogni.
A konstruktiv válaszokat köszönöm. A gyerekorvos sajnos nagyon elavult nézeteket vall (38 foknál lázcsillapító és tsai) de akkor próbálok egy fiatalabb orvost keresni aki megosztja velem a szakmai nézeteit.
Nálunk nem jár a nyakunkra a védőnő.Ennek ellenére mikor a 15 hónapos MMR oltásra nem mentünk másnap már csörgött a telefonom, hogy miért is nem? (Hozzáteszem nekünk épp aznapra volt időpontunk mikor felhívott:D csak ők ezt közbe átírták csak szólni felejtettek el)
Magán gyerekorvos is beoltja, mert a szabályok rá is vonatkoznak.A gyerekorvos kora pedig ilyen szempontból irreleváns, nem fogsz olyat találni aki 3 éves koráig eltolja.
Ha valami betegsége van, asszem vérplazmát kapott,valami oltóanyagra való allergia vagy pld ha sugárkezelést kap akkor az felmenti az oltás alól a gyereket, de gondolom ilyen gond nincs.
Mi váltottunk orvost és azzal kezdett, hogy megnézte az oltási könyvet.Szóval önmagában a váltás se fog változtatni ezen.
A törvények rád is vonatkoznak.
Ez kb olyan kérdés, hogy mi van ha én otthon akarom tanítani (holott nem vagyok tanár, de mindent tudok, amit az iskolában tanítanának)? Megtehetem? Nem.
Talán elcsalhatsz pár hetet, de a rendszerben benne vagy. A védőnő jelezni fogja, és lehet, hogy a gyermeked veszélyeztetése miatt eljárást indítanak ellened. Pénzbüntetést is kaphatsz. Ha a gyerekednek ebből baja lesz, komolyabb büntetést is kaphatsz.
Nem hiszem, hogy lenne bármilyen racionális ok, amiért megérné "kijátszani" a rendszert, vagy legalábbis késleltetni az elkerülhetetlent.
Én is jobb érzéssel oltatnam a gyereket ha az orvos aláírná a teljes felelősségvállalást, hogy a gyerekemmel tuti nem történik semmi, meg 1:100000-ből se.
Ja, hogy ilyet nem ír alá?!
19#
Az orvos tapasztalatokat gyűjt az évek során, egy idő utan pontosan tudni fogja milyen mellékhatásokat tudhat az oltásnak.
Engem az egyáltalán nem vigasztal, hogy "csak" 0,001% hal meg (ennél több, vagy szenved életreszóló fogyatékosságot) ha az pont az én gyerekem.
Vagy te legyintesz és elintezed azzal, hogy pechem volt, de legalább a többiek védettek??? Komolyan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!