Mi legyen a következő lépés?
14 hónaposom augusztus 19.-e óta szörtyög, folyamatosan szívni kell az orrát, sok (víztiszta vagy fehér) váladékot szívok ki az orrából.Ahogy írtam 19.-én szombaton kezdődött, aznap nyűgösebb is volt, fenékbe a legmagasabb hője 38.3 volt, nem csillapítottam lement magától.Salvus vízzel inhaláltunk, tengervizes orrspray használás után orrot szívtam,hideg párásítást alkalmaztam, valamint c-vitamint adtam a gyerkőcnek.Következő hétfőn hematológusnál jártunk (más okból) ott megvizsgálták, vért vettek semmit nem találtal, véreredménye is jó lett, a doki annyit mondott csináljam az otthoni terápiát, amit eddig is csináltam.Kedden immunulógusnál jártunk ott is megvizsgálta a doktornő, annyit mondott picit vérbő a torka, de semmi komoly, írt fel cataflam cseppet amit 6 napig kapott a gyerek.Na és itt van a probléma, hogy még mindig sok váladék van az orrában, sokat kell szívni illetve rekedt.Egyébként jókedvű, szépen eszik, tud aludni, láza nincs.2 napja beszéltem a védőnővel, aki azt tanácsolta, hogy ha nincs komolyabb tünet egyelőre ne vigyem el a gyerek orvoshoz, hiszen 2 doki is látta az elmúlt héten, 2 vérvétel is volt (ugye ott nem találtak semmit) illetve elkezdődött a hányós-hasmenéses vírusos dolog a gyerekeknél, nem lenne jó ha azt is benyelné a kisfiam.Még annyi, hogy herbafill párnát rendeltem neki 3 napja, úgy veszem észre hogy az segít.Temészetesen az inhalálás, párásítás, vitaminok továbbra is képben vannak.
Mit gondoltok, mit kellene tennem?Hívjam ki házhoz a gyerekorvost?Vagy legyek türelmesebb, lassan elmúlik?Az biztos, hogy jobb az állapota mert eddig napi 10-15 alkalommal is szívni kellett az orrát, vagy 3 napja meg csak napi 4-5 alkalommal szükséges az orszívás.
Tapasztalt anyukák véleményét és segítségét várnám!Köszönöm!
Szerintem jól csinálsz mindent, csak légy egy kicsit türelmesebb, lassan elmúlik. Holnapután lesz két hete, hogy kezdődött, ez még nem akkora idő, hogy aggódj.
Amikor a mi kicsinknek ilyen volt, akkor 3 hétig tartott mire elmúlt.
A lányom ilyen tünetekkel fogzott. Semmi fájdalom, maximális jókedv, étvágy, csak egy kis hőemelkedés fél nap és a tengernyi takony 2-3 hétig. Én csak porszívóztam.
Biztos hamarosan jobban lesz a te gyerkőcöd is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!