Anyatejes babának szorulása van. Mivel lehet gyorsan segíteni?
Még csak szopizik, sajnos mást el sem fogad. Gyakran kér enni (inni), de így is elég kemény, száraz a kaki. 7-10 naponta egyszer van csak széklete, de akkor nagyon küzd és sír is. :(
Gyerekorvos tanácsára próbáltam már őszibarackot, sütőtököt, de se a püré, se a leve, se kanállal, se üvegből.
Kínálom vízzel, babateával, de az se kell.
Kizárólag szopni hajlandó.
Így viszont zsákutcában vagyunk, mert a fájdalmas kakiláson nem tudok segíteni. :(
Volt így valaki?
A neten hiába keresgélek, annyival lerendezi minden oldal, hogy anyatejes babának nincs szorulása. De ha egyszer van!?
Mennyi idős?
Azt hiszem, az Aventnek van olyan cumisüvege, ami a mellhez hasonlít (hogy ne legen cumizavara a babának). Esetleg lehet azt elfogadná
Nekünk az enyhén cukros, nagyon hígra főzött pár korty kamillatea hozott nagyon gyors eredményt. Egyszer-kétszer került sor rá, szerencsére nem lett idült a probléma, mert a kamilla hosszútávon szárítja a beleket, de egy-egy alkalommal tökéletes és kíméletes megoldás.
Én a helyedben fecskendővel próbálkoznék, nem tudom, használtok-e már láz-és fájdalomcsillapító szirupokat (Algoflex baby, Panadol, stb.) mindegyikhez van kis 5 ml-es fecskendő, azzal pompásan bele tudod juttatni a teát a szájába, nem kell az ő közreműködése, mint a pohárral, cumival.
Egyél meg egy csomag aszalt szilvát! Ne csak pár szemet, egy egész csomaggal! Amilyen gyorsan rohansz majd a vécére, olyan gyorsan fogja összefosinkázni magát a babád.
Nekünk használt. Bár arra készülj fel, hogy előtte tekerni fogja a beleidet, és feltehetően picit a babád pocakját is, de a hatás garantált, meg fog könnyebbülni utána.
Mennyi idős?
Azt írod nem kell neki semmi a kóstoltatásra? Először szinte mindent kitolnak a nyelvükkel, meg kell tanulni nekik azt a technikát is, esetleg próbálkozz újra.
Kereken 5 hónapos.
Szilvát enni nem jó? Most kaptam egy nagy szatyorral.
Hát látod, nem tudom. A szilva azt hiszem, alapból tiltólistás, mert puffaszt. Ez sztem a friss gyümölcsre vonatkozik.
Az aszalt gyümi már egy feldolgozott változata, puffasztani talán nem puffaszt annyira. Én a gyümölccsel nem próbálkoznék a helyedben. Aszaltat ennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!