Ekcémás babák? Az én kicsim 10 hónapos, és rendszeresen kijön rajta, sokan látták, de a vélemény egy: az elfogyasztott étel a ludas, de vajon melyik? Tovább lent.
Üdv a világomban, 24 évesen még mindig ezzel küzdök. Nem, nem a gyerekem ekcémás, én voltam az már babaként, nagyon durván. Egészen óvodás koromig újra és újra masszívan előjött, főleg a fülcimpám alatt, térd és könyökhajlatokban, alkaron. Természetesen akkor is csak annyit mondtak, hogy bizonyára valami ételtől, főleg a tejre szeretik fogni.
De nem. Ez nem egy konkrét ételallergia, ez atópiás dermatitisz. Amikor valaki valamire allergiás, a szervezete hisztamint termel, ettől folyik az orra, a könnye, ettől lesz kiütéses, stb. Erre való az antihisztamin, pl. az allergiagyógyszerek, Fenistil, stb.
Atópiás dermatitisz esetén a szervezet akkor termel hisztamint, amikor kedve éppen úgy tartja. Ételre, italra, melegre, hidegre, vízre, növényre, jókedvre, stresszre, fáradtságra, betegségre, szó szerint és gyakorlatilag is bármire kijöhet, néha tartósan, néha csak fellángolás szerűen. Végső megoldás nincs, a tüneteket lehet enyhíteni. Kinőni sem lehet, óvodás-kisiskolás korban tűnik úgy mindig, hogy sikerült, és kb. a kamaszkor második felétől kezdenek el újra jelentkezni a tünetek, általában durvábban, mint gyerekkorban. Tartós javulás 40 éves kor felett várható.
Nekem eddig a leghatásosabb kezelés a napozás/szolárium és a natúr shea vaj volt, pedig próbáltam legalább 100 féle krémet, gélt, kenőcsöt, gyógyszert, testápolót.
Természetesen egy babát nem lehet napoztatni, úgyhogy ügyeljetek rá, hogy a bőre hidratálva legyen, én abszolút a shea vajat ajánlom. 100%-ban természetes, nem tartalmaz semmi gyógyszert vagy tartósítószert, nem büdös, nem ragad, jó illatú, hamar beszívódik és jó eredményt érhettek el vele.
Nagyobb korában persze próbálkozhattok ti is allergiagyógyszerekkel, egyéb terápiával, de addig is szerintem ez a legjobb megoldás.
Az pedig számomra is rejtély, hogy több évtizedes tapasztalat és ennyi ekcémás gyerek után, akiknek a nagy részénél egy ételre sem sikerült ráfogni a bűnt, hogy lehet, hogy még mindig nem tudja az orvosok nagy része diagnosztizálni ezt a rendkívül egyértelmű tünetekkel jelentkező betegséget.
Köszönjük a válaszokat!
Tápszeres baba! Már 3 hónaposan pedzegették a neocate tápszert végül 9 hónaposan kapta meg, 2,5 hónapos korába elkezdtünk kóstoltatni, úgy hogy ő 7 hónapra született. A gasztroenterológus pedig ha megyünk,rendszeresen kifejezi nem tetszését és hangsúlyozza, hogy ez bizony az én hibám, és megbetegítem a fiam, ha nem leszek figyelmesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!