Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 1 eves gyermekem kb.2 hete...

1 eves gyermekem kb.2 hete kohog hurutos a kohogese, mit adhatnek neki?

Figyelt kérdés
Elmentem vele es testvereivel az orvoshoz (6,3,1 evesek)a 3 eves is kohogott a 6evesen mar atment.az orvos belenezett csak a szajukba es minta vetel nelkul felirt antibiotikumot.aztan eszebe jutotott h torletetet is kene venni.a torlet eredmeny az lett h a 6 eves streptococcus pyogenest talaltak a 3 es 1evesnek semmit.a kerdesem igazabol h az 1 evesnek adjam az atbt ha torlet eredmenye jo lett???de meg kohog,acc t adok neki.nalunk sajnos az orvosok atbt irnak fel ha kell ha nem.
2017. jún. 15. 09:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha te 2 hét köhögés után úgy gondolod, hogy feleslegesen írtak neki antibiotikumot, akkor szívből sajnálom a gyerekedet. 2 hét után ez már bőven felülfertőződés, a hurutos köhögést meg hörgőgyulladás okozza.

Ha eddig nem gyógyult meg magától, ezután sem fog. Mit szeretnél? Tüdőgyulladást?

Megjegyzem, én nem vagyok orvos, de soha nem venném a bátorságot, hogy a gyerekemnél felülbíráljam a diagnózisát és az utasításait, hogy ezzel veszélyeztessem a mielőbbi gyógyulását.

2017. jún. 15. 14:00
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem biralom felul a orvos donteset,de sajnos itt nalunk atbt irnak fel tenyleg mindenre.
2017. jún. 15. 14:29
 3/3 anonim ***** válasza:

Első, a hörgőgyulladásra nem kell antibiotikum!! Tudom, kórházban is voltunk vele az akkor 1,5 évesemmel, azóta is visszatér neki. Hörgőtágító kell rá, egyébként meg ha a kérdező gyerekének az lenne, azt észre venné bárki, hiszen sípol kilégzéskor.

Láza van? Én visszamennék az orvoshoz, hogy hallgassa meg a tüdejét antibiotikum előtt.

2017. jún. 15. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!