Lehet, hogy vashiányos a gyermekem, mit adjak neki?
Pár napja az ügyeletes dr azt mondta rá h sápadt és nezessem meg a vas szintjét. Beutalót csak saját orvostól tudok kérni de ő most nincs. Az ügyeletes dr azt mondta nem lóverseny,szóval ráér a labor de addig is szeretnék neki adni olyan készítményeket amikbol vashoz juthat. Első körben vettem neki bio céklalevet.
A másik amit én vettem észre h időnként karikasak a szemei. Ez lehet esetleg tünet? Vagy semmi köze hozzá?
Illetve nálatok mennyi idős volt a gyerkoc mikor vashiányos lett? Nektek mit javasolt a doki?
Most mennyi idős? Ha tud tablettát szedni akkor én a DM-es vastablettát tudom javasolni.
Egyébként a vas szint folyton változik. Főleg lányoknál. Ezt mindig érdemes pótolni.
Márciusban milyen lenne már egy gyerek, ha nem sápadt?! Szeptember óta nem sütött a nap!
Én "lehet, hogy"-ra semmit nem adnék. A vas szorulást okoz, csak feleslegesen kínozod. (A céklalé meg baromi szar, én nem bírtam meginni.)
A saját orvost pedig helyettesíti valaki, aki jogosult beutalót adni. Legrosszabb esetben magánlaborban 3000-ért csinálnak egy teljes vérképet beutaló nélkül.
4 éves és béres aktival kidet szed
Nem tudom miért de úgy aggódok 😢
Ez a karikas szem ijeszt meg jobban.
Ne aggódj, egy friss vashiánytól semmi drámai nem fog történni, míg eljuttok vérvételre. Nyilván komolyan kell venni, de nem kell túlreagálni.
A doki is ezt mondta, legalább neki hihetnél. :)
Ha pedig már szed valamit, ne keverd a vitaminokat, mert ha túladagolsz valamit, az sokkal nagyobb baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!