Miért nem tud kijönni a megfázásból?
Ovis fiam havonta meg van fázva.
Horkol is ilyenkor és sokszor bedugul a füle. Sűrűn sárga szinű az orrvaladeka. Voltunk már többször sztk-s fül-orr-gegeszeten de semmi konkrétat nem mondtak csak írtak fel neki mometason (szteroidos) orrsprayt. De már nem használja. Most legutóbb egy hete fázott meg. Az orrfolyasa szinten sárga erre kapott antibiotikumos orrcseppet. Már szépen elmúlt neki de ma megint sárga az orrváladéka. Illetve újra elkezdett horkolni az éjjel.
Mit tehetnék?
Tanácstalan vagyok. Pedig kap vitaminokat,inhalalunk is.
Mennyire normális egy ovis gyereknél h havonta 1-2* beteg?
A mi fiunk tavaly volt így, pedig még oviba sem járt. A ful-orr-gegesz azt mondta, hogy amíg nem jön ki a jó idő, addig ne számítsunk változásra. Így is lett. Áprilisban múlt el és októberig nem is volt semmi baj. Idén is havonta legalább egyszer lebetegszik, de ebben volt bárányhimlő és egy férjem által a határszolgálatból hazahozott a dokik sem tudják megmondani, hogy milyen nyavaja, ami után hetekig beteg volt szegény.
Kitartást!
Köszönöm szépen válaszod.
Akkor úgymond ez sajnos "normális" ?
Sajnos "normális".
A közösségbe mindenki beviszi a baciját, van ki még ilyen színes orrváladékkal is viszi, és újra meg újra fertőzik egymást :(
A mi ovinkba járó gyerekeket tekintve, szerintem a legtöbb gyerekkel így van.
D-vitamint kap?
Betegség idején érdemes minimalizálni a tej-, cukor és étolajfogyasztást (utóbbi kettőt akkor is, ha nem beteg), a napfény, zöldség-gyümölcs, tojás, omega 3 halolaj, probiotikum, gyógyteák, méz, virágpor sokat segít a gyógyulásban. Én egy ideje gyógyszerek helyett ezeket "vetem be", szeptember óta a gyerekeim összesen 3 napot hiányoztak az oviból. Előtte ők is gyakran voltak betegek. A kórokozókat nem lehet elkerülni, az immunrendszert kell erősíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!