2 éves kislányomnak. Elkezdett fájni a nemi szerve. Lehet ez húgyúti fertőzés? Ha igen kinek mi a tapasztalata? Többi lent.
Gyógyszeres kezelés, sok folyadék semmi komy baj nem lesz.
Ha felfázás akkor gyógyszert sem fog kapni. Lehet csak megütötte ott
Kerdezo, te meg nem voltal felfazva?
Nem, nem kerul korhazba ezert. Gyogyszert kap ra, ha egyaltalan az a baja.
Ne lass remeket , foleg ne elore.
Szerintem is a hasmenés lesz a ludas.
Most pont ilyen vírus van.
Én is sikeresen elkaptam és nekem is görcsölt a hasam,ráadásul a női lét szépsége,hogy ha alul görcsöl a hasam,akkor az átsugárzik a végbélnyílásomba és a hüvelyembe is.
Szerintem a kislányodnál is ez lesz.
Ez majd elmúlik,ha a vírus szépen kiment belőlle.
Persze ha véletlenül nem múlna el vidd orvoshoz,de azért pánikolni nem kell.
És ha már anya vagy nézz utána az alap betegségeknek.
A felfázás bakteriális fertőzés,ami a húgycsövön keresztül jut a húgyhólyagba és ott gyulladást okoz.
A hétköznapi "megfázás" jellemzően vírusos eredetű megbetegedés(annyi köze van a hideghez,hogy a hideg hatására legyengül a szervezet és a vírus könnyen megtámadja),amivel egy egészséges szervezetben láz társul,mert az immunrendszerünk próbálja legyőzni.
A kettő betegségnek az ég világon semmi köze nincs egymáshoz,ezt felnőttként illene tudni.
Jól kiosztottátok. Akkor amit a szakértő (nephrológus) mond: véráramon keresztüli fertőződés lehetséges, amennyiben hajlamos huti-ra az illető. Ez azt jelenti, hogy máshol kezdődő gyulladás a húgyútakra is rámegy.
Kicsiknél az alsó húgyúti fertőzés könnyen felszáll és pyelonephritist okoz. Ez a pelenkásoknál gyakoribb.
Az első ilyen gyulladást szeretik vénás antibiotikummal gyógyítani, mert gyorsabb. Igen, akinél ilyen előfordul, minden lázas megbetegedés esetén érdemes a vizeletet is megnézni. Akkor is, ha "megfázás" indítja.
De 2 éves annyira már nem kicsi. Plusz előre nem kell pánikolni.
Ha erre gyanakszol, próbálj vizeletet venni és vidd le a dokinak, stixszel megnézi.
6-os,teljesen igazad van,viszont amiről te beszélsz az bakteriális fertőzés/megbetegedés.
Ebben az esetbe mivel nyilván a baktériumok is tudnak a vérben "utazni" így hólyaghurutot is tudnak okozni.
A kérdező esetében viszont egyértelműen vírusról van szó,sőt a "megfázásos" megbetegedések 80%át vírusok okozzák,aminek a felfázáshoz semmi köze,mert vírus nem tud hólyaghurutot csinálni.
Persze szélsőséges esetekben lehet bakteriális felülfertőződés vagy akár olyan is,hogy a legyengült immunrendszer nem tud mit kezdeni a húgycsőbe került baktériumokkal,de azért nem a kivételes eseteket kell alapul venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!