Minni9 kérdése:
7 hós baba visszatérő húgyúti fertőzéssel
tapasztalatok?
Nem kellett kórházba mennetek? Nálunk ha makacs a fertőzés, akkor beküldik kórházba a babákat. Nekünk például ott mondták, hogy a probiotikum legalább annyira fontos ilyen esetekben mint az antibiotikum.
2014. ápr. 28. 09:14
2/20 A kérdező kommentje:
Nem volt eddig túl magas a csíraszám.Antibiotikumot is egyszer kapott. De szerintem nem tisztult ki rendesen, és azért jön elő újra.
Azt is nézték, hogy mire rezisztens a baci? Mennyi volt a csíraszám?
2014. ápr. 28. 09:56
Szia!
Én írtam ezt:
[link]
Kérdezz, ha szeretnél.
2014. ápr. 28. 10:12
5/20 A kérdező kommentje:
szerintem meg ne hadakozz a célzott AB ellen, ugyanis ez így nem normális. Inkább most kapjon hatásos szert, minthogy felszálló fertőzésből rámenjen a veséje, neadjisten egyéb...
2014. ápr. 28. 11:24
7/20 A kérdező kommentje:
Azt hiszem nem értettük meg egymást. Én tisztában vagyok a kezelés módjával. Kis csiraszámmal sehol nem fognak egy gyereket befektetni infuzióra. Én egy olyan hasonló szert keresek, mint a D-mannóz amivel az E.-colit sikeresen kivédjük. Hátha van valami természetesebb szer megelőzésre azokra a bacikra ami a maradék 10 %-ot okozza.
8/20 A kérdező kommentje:
Bocs. Nem infuzióra, hanem vénásra.
9/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket. Mi is így kezdtük, 6 hetesen elhúzódó sárgaságnál derült ki. Nálunk a baj az, ha már a kemény széklettől kicsit lazább a kaki és oda felszalad, már található minimum kisebb csíraszámú baci.Csak úgy látszik már a 10%-ban kórokozó bacikat kapjuk ki.Az antibiotikumos kezeléshez én annyit fűznék hozzá, hogy átmenetileg megoldja a problémát, de egyrészt vékonyítja a húgyhólyag falát, és előbb utóbb a bacik ellenállóak lesznek neki.Ezért is keresnék valami olyan dolgot amivel meg tudnám előzni, a fizikai dolgok mellett. Sőt azt is olvastam, hogy az antibiotikum sem tudja sok esetben ezeket lepucolni a húgyutak faláról. Ezért is esnek vissza könnyebben ebbe.
Hát én "természetes" szerek közül csak a grapefriut-cseppet próbáltam, úgy is lett, ahogy az orvos megmondta: ártani nem használ. Sajnos nálunk csak a teljes szoba- és ágytisztaság hozta el a megoldást. Azúta is vízzel mosom kaki után, pedig 5 éves már. És még ma is könnyen bepirosodik a nuni, időnként előkerül a betadine.
Egész a szobatisztaságig csak cikkben leírt körültekintő bánásmód, higiénia és a gyakori kontroll tartotta úgy-ahogy kezelhető szinten a helyzetet. Igaza van annak, aki szerint az AB nem helyettesíthető és nem szabad kockáztatni a gyerek veséjét. De értelek téged is, hogy a túlélőket akarod kiirtani valamely alternatív eszközzel. Hallani ezüstkolloidról és hasonló mérgekről, én nem próbálkoztam ilyenekkel és most se tenném. Semmivel se jobbak a gyógyszereknél, én viszont jóval kevésbé értek a gyógyításhoz, mint a nefrológusok.
2014. ápr. 28. 12:13
Kapcsolódó kérdések: