Úgy elszégyelltem magam, nagyon gáz vagyok?
Figyelt kérdés
A védőnő kérdezte, hogy hogy vagyunk a 4 hónapos lányommal. Én meg rávágtam, hogy minden rendben, csak taknyos. Erre megvetően, kioktatóan kérdezte, hogy "náthás"? Jól lejárattam most magam? Új a védőnő, eddig biz'isten nem használtam ezt a szót csak a 4 fal között, azt szoktam mondani, hogy folyik az orra( pl. a nővérénél használjuk) :(2016. nov. 24. 09:42
11/15 anonim válasza:
Jogosan akadt ki. Elég közönséges szó. Az orvosok pedig tényleg utálják a fosik, segge kifejezéseket. A kell helyett köllt is.
12/15 anonim válasza:
Bocs de aki ilyenen fennakad az minek megy orvosnak vagy védőnőnek, menjen akkor tanárnak és nevelje meg a népet ott.
Szerintem jogot formálni arra, hogy valaki kioktasson egy felnőtt ember arról, hogyan illik beszélni, legalább annyira bunkó és lekezelő dolog, mint rondán beszélni a gyerek testrészeiről.
Esetleg szépen meg lehet kérni a delikvenst, hogy legyen szíves a jelenlétében ne használjon ilyen szavakat, mert ő nem szereti, de kioktatni valakit paraszt dolog, semmivel sem különb a vulgáris beszédnél.
13/15 anonim válasza:
12-esnél a pont. Vihar a biliben.
14/15 anonim válasza:
Na jó azért ne essünk már túlzásba :) Mégsem azt mondtad, hogy fosik... Azért ez nem olyan gáz szerintem.
15/15 anonim válasza:
Szerintem félreérthette. A "taknyos" szleng másik jelentése "hülyegyerek". Nem így értetted, hagyd csak. És gondolj arra, hogy a ciki dolgok a te fejedben tízszer tovább ideig maradnak meg, mint a védőnőében!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!