Úgy elszégyelltem magam, nagyon gáz vagyok?
Ugyan már...
Én egyetemet végeztem magyar szakon és szándékosan használok pongyola szavakat, mert szórakoztat és viccesebb.
Ettől függetlenül képes vagyok a szofisztikált megnyilvánulásra is, úgyhogy, aki egy informális szituációból szűri le, hogy milyen vagyok, az jó eséllyel tévedni fog.
A takony nem csúnya szó, nem kell miatta szégyenkezned. Maximum a stílusa nem illik egy formális szituációba. De nekem a fiatal védőnő átjön trécselni nem igazán tűnik hivatalos szituációnak. Bár bizonyára védőnőtől is függ hogy mennyire laza és hogy hány éves esetleg.
Legközelebb mondd azt neki, hogy a gyerkőc rhinitisben szenved, és sűrű nasalis missiones jelentkezik nála :-D
Nyilván valami frusztrált/tudálékos nőszemély lehet, aki magas lóról tekint le a hozzá fordulókra. Igaz ugyan, hogy bizalmas beszélgetésben szokás használni a szót, de a védőnővel pont ilyen kapcsolatban kellene lennie egy kisgyerekes anyukának.
Az is lehet, hogy csak rossz napja volt a védőnőnek.
Köszönöm a válaszokat!! :D
Az ötösnek sajnos nem tudom kifejteni az érzéseimet, mert túl fiatal és alul képzett vagyok ahhoz, hogy ne legyen lelkiismeret furdalásom a szavaim miatt.
Nem megfélemlített, nem akarok évekre rossz benyomást tenni, ennyi az egész. Tudom, szar dolog, de érdekel mit gondolnak mások rólam :(
Hát nem igazán volt illendő, őszintén, én is felkapnám a fejem rá, mert csak a legszűkebb környezetemben használnék ilyen szót, vagy ott sem.
Nemrég a fb-on láttam egy lefényképezett kiírást a gyerekorvosi rendelőben, amin nagyjából a következő szöveg állt: "A gyerek nem fosik, hanem hasmenése van. A gyereknek nem segge van, hanem feneke." stb...
De azért ne dőlj a kardodba, valószínűleg jobban megismer majd, és nem egy szó alapján fog elítélni, remélhetőleg.
Ne haragudj, de először én nem is értettem a kérdést.
Szerintem nem járattad le magad. Ez annyira lényegtelen.
Ha meg a védőnőnek nem tetszik, akkor az a védőnő baja. Neki sz@r (jujj) hogyha minden ilyen marhaságon fennakad. Fog még hallani cifrábbakat is szülőktől. Vagy valami ritka elit környéken lakhattok, ha már a takony szó is ritkán hangzik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!