Sok ez a mennyiség? Aggódjak?
3évesem napi 2-3 litert megiszik.(vizet iszik).
Idén májusban voltunk kivizsgáláson a cukormérés épp határérték volt.A terheléses cukor is épp határérték körül mozgott.
Azt mondták ez így még belefér.
Fura szagú a szája reggelente és a sebek lassan gyógyulnak neki.A legkisebb horzsolás is minimum több hét mire rendesen begyógyul.(nem olyan mély sebek,h.olyan sokáig meglátszódjon(.
Nem tudom,hogy ennekvan e köze ehhez.
Viszem majd megint mérésre csak tudni szeretném,h.lehet e cukros?
(Sztm nem normális h.pont a határértéken mozog.ezt akkor is jeleztem a dokinak aki azt mondta nincs ezzel baj.)
A másik,h.a sok tejtől piros apró foltok lesznek a lábán,a hasán.,de csak ha sokat iszik belőle.
Most lecsökkentettem napi fél pohárra így nem jött elő folt.(nekem tejallergiám volt,de kinőttem mert csak a házi tejet nem bírtam)beszéltem az orvossal kórházba megnézik de nem mostanába kaptunk időpontot erre.
Lehet neki is az van?
Van más tünet is?
A terheléses cukorvizsgálat nagyobb kárt tesz a szervezetben mint pl a csoki minden nap..
Nem csak a tejet de szinte mindent amiben sok a szénhidrát, cukor(gyümölcscukor is!) csökkenteni kell.
Ezen kívül a fehérjét is.
Ha tényleg cukros lesz, vigyázzni kell a vese működésre is
Ez lenne a normàlis,hogy ennyit iszik egy gyerek. Nem az hogy elvegetàl 4-5 dl vìzzel.
Milyen az a fura szagú szàj??? A pöttyösödés tejfehérje allergia lehet. Cukorterhelésre nem vinném az biztos. Az éhomit nézetném max.
A sebgyógyulàs ideje vashiàny, c/e vitamin hiàny illetve kötőszöveti gyengeség hozadéka is lehet. Vagy mindez együtt.
Vérképe rendben volt?
Egy egész picit nem aggódsz túl mindent???
De itt a gyermekkori 2- es cukorrol irnak. (Az egyes az kiderül a vérv3telen):
Nem egyszerű a felismerése
A 2-es típusú diabétesz diagnosztizálása nem egyszerű, a tünetek viszonylag későn jelentkeznek és a vércukor szint változás sem mutatja meg a betegséget, mert jellemzően ezen betegségnél normál szinten marad. A betegségre nem utal az elhízás sem, gyakori, hogy csak hosszas kivizsgálás eredményeként kerül felszínre a betegség a gyerekeknél, mivel nincsenek látható tünetek, sok esetben tünetmentes a gyermek.
Gyanakvásra okot adó tünetek
A betegség kialakulására gyanakodhatunk, ha a romlik a gyermek látása, ha gyengül az immunrendszere, ha a bőrén sötét elváltozások jelennek meg. Az orvosok társbetegségeket is megemlítenek, mint például a magas vérnyomás, vagy a vérzsír szint megnövekedése, vagy a depresszió megjelenése.
Olyan acetonos..és nem azért mert keveset iszik..az éhgyomri mérés is határeset volt neki pár hónapja.
Nem hiszem h.túlaggódom csak szeretném tudni h.minden rendben van e.ha baj van előbb derüljön ki mint utóbb.
Volt részem az utóbb derült ki a baj dologból és majdnem a gyerek életébe került.
Azóta jobban odafigyelek.
Vizeletből nézess cukrot és acetont. Ott pisiljen, mert acetonra friss pisi kell.
Családi hajlamról tudsz? Van a felmenői között kettes diabeteses?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!