Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ti engednétek így bölcsibe?...

Ti engednétek így bölcsibe? Hosszú leszek.

Figyelt kérdés

2 éves múlt a kisfiam. Múlt szerda óta beteg volt, láz 38.0 - 38.5 napi egyszer, amúgy hőemelkedés plusz takony, más semmi, gyerekorvos szerint sima felsőlégúti fertőzés.

A "probléma", hogy apósom fül-orr-gégész szakorvosként minden apró takonynál elkezdi követni a gyerekek fülét, és most azt állapította meg hogy "borzalmas, felszúrásközeli" állapotban van a füle. (A gyerekorvos sajnos nem nézte meg a fülét, mondván apósom úgyis megnézni.) A gyerek a fülét egyáltalán nem fájlalta, nem piszkálta.

Adott apósom neki antibiotikumot, szombat óta szedi. Vasárnap óta teljesen láztalan, takony nulla, eszik alszik semmi baja. Holnap már vinni szerettem volna csanába, ez a 3. hét hogy (egyéb okokból) itthon van, a tesói hétfő óta már járnak, ő azóta sír napi kétszer, mikor visszük ill. hozzuk a többieket hogy ő is akar menni.

Tudom az jön le a dologból hogy nem bízom apósomban, ami sajnos kicsit így is van, sokszor túlreagálja a betegségeinket. Azt is tudom hogy legtöbben ti sem vagytok orvosok, mégis megkérdezem ti mit tennétek a helyemben. Gondoltam visszaviszem a gyerekdokihoz, de etikai okból úgyse fogja felülbírálni a szakorvosi javaslatot. Ő amúgy már kiadta a "közösségbe mehet" igazolast.

Egyáltalán volt már a gyereketeknek fülgyulladása fájdalom nélkül...?

Nagyon kedvelem az apósomat és nem szeretnék vele konfrontálódni, de azt gondolom hasonló esetekben jobb lenne ha el tudnánk a rokoni és a orvosi területet különíteni...

2016. nov. 8. 21:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vinném úgy, hogy a fül-orr-gégész szerint még ne menjen. Az én gyerekeimnek már sokszor volt fülgyulladásuk, volt, hogy a lányom csak egyszer mondta, hogy fáj a füle, többet nem, nem is volt lázas, csak váladékozott a füle, ezért vittem orvoshoz - és be volt gyulladva. De mikor durvább gyulladás volt, az antibiotikum még nem mulasztotta azt el teljesen, a kúra után még otthon kellett tartani néhány napig.

Egyébként ez elég rossz helyzet így. Ha apósodat jó szakembernek tartod, akkor bízz benne. Ha meg nem, akkor mondd meg a gyerekorvosnak, hogy nézze meg a fülét is.

2016. nov. 8. 21:44
 12/16 anonim ***** válasza:
51%

hivatalosan családtagot nem is szabadna kezelni.

ez kérlek afféle városi legenda...

2016. nov. 8. 22:06
 13/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. A gyerek marad itthon a héten.
2016. nov. 8. 22:09
 14/16 anonim ***** válasza:
Amig szedi az antibiotikumot addig biztos nem vinnèm
2016. nov. 8. 22:29
 15/16 anonim ***** válasza:

Biztos hogy nem vinném. Alapból ha antibiotikumot szed már csak azért sem mehet, és még utána sem pár napig. Az antibiotikum miatt 1-2 nap alatt jobban lesz, de az nem jelenti azt hogy teljesen meggyógyult. Ráadásul a fülgyulladás alattomos dolog, attól még mert már nem fáj neki még biztos hogy van savó a fülében, ezt láthatta apósod is, ennek 3-4 hét az ideje mire kiürül, persze eddig azért nem kell otthon tartani, de nem is engedheted egyből bölcsibe, mert ott ismét könnyen felülfertőződhet és begyulladhat a füle.

Mi szeptember eleje óta küzdünk visszatérő középfül gyulladással, minden alkalommal úgy ment vissza a lányom az oviba (már 4,5 éves egyébként) hogy nem volt panasza, elvileg meggyógyult, aztán pár nap múlva mégis újra megfájdult a füle és ment fel a láza.

2016. nov. 9. 09:09
 16/16 anonim ***** válasza:

Én kisfiam is volt ebben a náthás - lázas kombinációban.

Gyerekorvosunk nézte a fülét, elsőre nem látott semmit, mikor pár nap múlva vissza kellett mennünk, akkor nálunk is látott egy kis problémát az egyik fülében. Kérdeztem, hogy ez fájhat-e neki, mondta, hogy nem feltétlenül. Antibiotikumot is kapott emiatt.

Én bízom a gyerekorvosunkban, és ezek alapján elvileg igaza is lehet az apósodnak.

2016. nov. 9. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!