Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ti engednétek így bölcsibe?...

Ti engednétek így bölcsibe? Hosszú leszek.

Figyelt kérdés

2 éves múlt a kisfiam. Múlt szerda óta beteg volt, láz 38.0 - 38.5 napi egyszer, amúgy hőemelkedés plusz takony, más semmi, gyerekorvos szerint sima felsőlégúti fertőzés.

A "probléma", hogy apósom fül-orr-gégész szakorvosként minden apró takonynál elkezdi követni a gyerekek fülét, és most azt állapította meg hogy "borzalmas, felszúrásközeli" állapotban van a füle. (A gyerekorvos sajnos nem nézte meg a fülét, mondván apósom úgyis megnézni.) A gyerek a fülét egyáltalán nem fájlalta, nem piszkálta.

Adott apósom neki antibiotikumot, szombat óta szedi. Vasárnap óta teljesen láztalan, takony nulla, eszik alszik semmi baja. Holnap már vinni szerettem volna csanába, ez a 3. hét hogy (egyéb okokból) itthon van, a tesói hétfő óta már járnak, ő azóta sír napi kétszer, mikor visszük ill. hozzuk a többieket hogy ő is akar menni.

Tudom az jön le a dologból hogy nem bízom apósomban, ami sajnos kicsit így is van, sokszor túlreagálja a betegségeinket. Azt is tudom hogy legtöbben ti sem vagytok orvosok, mégis megkérdezem ti mit tennétek a helyemben. Gondoltam visszaviszem a gyerekdokihoz, de etikai okból úgyse fogja felülbírálni a szakorvosi javaslatot. Ő amúgy már kiadta a "közösségbe mehet" igazolast.

Egyáltalán volt már a gyereketeknek fülgyulladása fájdalom nélkül...?

Nagyon kedvelem az apósomat és nem szeretnék vele konfrontálódni, de azt gondolom hasonló esetekben jobb lenne ha el tudnánk a rokoni és a orvosi területet különíteni...

2016. nov. 8. 21:18
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

De béna vagyok, a lényeg kimaradt.

Aposom szerint a héten semmiképp ne menjen bölcsibe, de legjobb lenne ha jövő hét közepén menne csak.

2016. nov. 8. 21:20
 2/16 anonim ***** válasza:
13%

Ha két napja láztalan, a közérzete is jó és még akar is menni, nem tartanám otthon.

Fülgyulladásról nem tudok nyilatkozni, az én gyerekemnek még nem volt, a sajátjaimra meg csak annyiban emlékszem, h pokolian fájt :P

2016. nov. 8. 21:21
 3/16 anonim ***** válasza:
88%

Jó orvos vagy nem jó orvos?

Vidd másik fül-orr-gégészhez, ha nem bízol benne vagy ne engedd a gyerek közelébe! Kész, probléma megoldva.

Viszont ha engeded, hogy vizsgálja, akkor már hallgass is rá!

2016. nov. 8. 21:24
 4/16 anonim ***** válasza:
74%

Én úgy örülnék egy lelkiismeretes fül-orrgégésznek.

Nem ismerem apósod, te tudod mennyire tud túlzásba esni.

Nekünk volt középfülgyulladásunk többször is. Egyszer fel is szúrták a fülét. Csak 1-2 napig fájt neki, de 2-3 hétig otthon kellett maradni vele.

2016. nov. 8. 21:26
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Jelen! Fiam 2 eves . sokszor volt fulgyulladasa. a legdurvabb amikor majdnem felszurtak se laz se rosszkedv. Csak piszkalta. Nemtudom mennyire szokta meg a bolcsit. Nekunk 2 het kieses volt es katasztrofa. Nem akar ott lenni. nalatok ha nem gond a sok kieses en hallgatnek aposra. Foleg a hideg miatt is. Tesok nagyobbak?
2016. nov. 8. 21:27
 6/16 anonim ***** válasza:
35%

Miért "kezeli" apósod a saját unokáját? Én a helyedben nem engedném ezt, elvégre hivatalosan családtagot nem is szabadna kezelni.

Ha a gyerekorvos szerint nem kell megnézni a fülét a gyereknek - és a gyereknek nem fáj -, akkor a gyerek füle nincs begyulladva, az ugyanis minden esetben igen ersö fájdalommal jár.

Ha a gyerekorvos szerint szakorvoshoz kellene vinni, akkor se apósodhoz, hanem független szakemberhez vidd.

Így, hogy foylamaotsan túlreagál mindent, egész biztos nem engedném, hogy kezelje a gyereket, márcsak azért sem, mert a fölöslegesen adott antibiotikum igen ártalmas az immunrenszerére.

2016. nov. 8. 21:28
 7/16 anonim ***** válasza:
75%
A felszúrás közeli állapot nagyon fáj.De azt nem gondolnám hogy direkt tömné antibiotikummal. Ha már nem szed gyógyszert,nem lázas,nem köhög nincs semmi baja akkor vinném bőlcsibe!Te gyermeked te döntésed!Ha megsértődik valaki ha nem.
2016. nov. 8. 21:31
 8/16 anonim ***** válasza:
96%
Nem vinném. Valószínűleg azért van jobban, mert 3 napja antibiotikumot szed, de még nem gyógyult meg teljesen.
2016. nov. 8. 21:32
 9/16 anonim ***** válasza:
74%

Azért nézi minden apró takonynál a fülét,mert a takony könnyen rámegy a fülére,ugyanis összeköttetésben van az orrüreg és a középfül.

És nem kell orbitálisan fájnia,hogy csúnya legyen a füle.

A mi fül-orr-gégészünk is itthon tartotta még jó közérzet és láztalan állapot ellenére,hogy vissza ne essen. Azóta nem is volt beteg. Nekem megérte,hogy nem kell egy hét múlva újra szabit kivennem.

2016. nov. 8. 21:32
 10/16 anonim ***** válasza:
72%

Ha szombat óta szedi az antibiotikumot, akkor még nem is értetek a kúra végére. Nem értem miért akarod máris bökcsibe vinni, mikor még gyógyszert szed.

Antibio után a gyerekorvos sem engedi egyböl közösségbe a gyereket. Kontroll után még kiír 1-2 pihenőnapot, ha otthon tudsz vele maradni.

2016. nov. 8. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!