Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Kórházban megtehetik, hogy...

Kórházban megtehetik, hogy kiküldik a szülőt, míg a gyereket vizsgálják (vért vesznek tőle, katéter. Stb. )?

Figyelt kérdés

Betegjogi törvényben kerestem, de erre nem tér ki.

Sógornőm mesélte, hogy kiküldték őket, míg a 8 hónaposnak vénát szúrtak, az ajtó előtt kellett hallgatniuk ahogy a pici negyedórán át üvölt (nem bírták megszúrni).

Normális eljárás ez?

Tud vki törvényi hivatkozást?

Hasonló esetben bent lehettem, a baba is jobban tűrte.

Csak a szakszemélyzet emberségén múlik vajon a dolog?

Vagy hibát követtek el a sógornőmék esetében?

2016. aug. 8. 22:19
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
5-ször volt a lányom kórházban,de soha nem küldtek ki,nálunk fel sem merült.Megmondom őszintén bár lehet le leszek pontozva,én úgy tapasztaltam csak a hisztiző szülőket küldik ki.Lányomnak is minden alkalommal kanült szúrtak,én tartottam a karját vagy fogtam le a kis testét,kérni se kellett.Együtt működtem mert ha én fogom le,azt a gyerek megérti és elfogadja,ha egy idegen akkor meg pánikba esik.Nem is fél az orvosoktól,a tűtől sem.
2016. aug. 9. 12:20
 22/24 A kérdező kommentje:
Nem pontozlak le, de itt szó sincs hisztiző szülőről. Pont azért tudták kitessékelni, mert csak szépen kért, és nem csinált botrányt, hogy már pedig neki joga van.
2016. aug. 9. 13:53
 23/24 anonim ***** válasza:
81%

Az eü tv. szerint joga van a gyermeknek hogy a szülője 0-24 mellette legyen. Ez alól nincs kivétel, hogy csak a szobán, stb. A házirend ezt szabályozhatja, de nem korlátozhatja. Az "ífy szoktuk" egy vicc, nem ír felül semilyen jogszabályt.

Sok osztályon köpnek a törvényre, a szülőt csak szükséges rossznak tekintik, miközben a legalapvetőbb gondozási-ápolási feladatokra nincs elég személyzet, a szülő (éy nem csak az anyáról beszélünk!!) ezek egy részét gond nélkül átvehetné.

2016. aug. 9. 14:50
 24/24 anonim ***** válasza:
*így
2016. aug. 9. 14:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!