Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ha egy gyerek 2 évesen nem...

Ha egy gyerek 2 évesen nem játszik a többi gyerekkel, sőt inkább fél tőlük, az valószinű autizmusra utal?

Figyelt kérdés
2016. jún. 6. 08:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
az én lányom pont ilyen volt. a játszótérre se szeretett menni mert ha sokan voltak akkor csak bújt mögém. teljesn kivoltam én is hogy miért ilyen.egyszerűen csak extra félénk volt. az oviba sokat bátorodott. már iskolás,és még mindig kicsit fél az új dolgoktól,emberektől de rengeteget változott és sok barátja lett. Szóval ne aggódj!!
2016. jún. 6. 09:21
 12/13 anonim ***** válasza:

Dehogyis!

Fiam 3,5 évesen is ilyen. Fél az idegenektől. A felnőttektől egyenesen retteg.

Bölcsis, bölcsiben megvan az a 2-3 barátja, akikkel bandázik, de másokkal nem. Ha jön hozzánk valaki, akit ritkán lát, kell kb fél óra, amíg feloldódik. Addig bújik hozzám, vagy el a szobájában.

A 3. éves státuszon a védőnővel nulla kommunikáció volt, bújt a férjem fenekébe (szó szerint), és ő diktálta le, miket tud. Annyira félt tőle. Mégsem mondta, hogy autizmus gyanús.

Egyszerűen csak ilyen. Bölcsiben nincs gond, csak az idegenekkel.

Egy 2 éves meg főleg nem egy "társasági" ember. Ők még magukban játszanak inkább.

2016. jún. 6. 10:17
 13/13 anonim ***** válasza:

Bizony 2 éves korban már jelentkezhetnek az autizmus tünetei . De ebben az esetben amit leírtál , a másik kttő egy egységet képez , a fiad a kívülálló . Lehet , hogy fél tőlük , ez nem autizmus !

Más gyerekektől is elhúzódik ?

El van maradva bármiben is a korához képest ?

Szerintem beszélj egy jó orvossal , az tanácsot addhat , hogy mik a jelek amire figyelned kell .

:D Mivel a szakmában dolgozom , tudtam , hogy kell lenni egy ilyennek otthon is . Elsőre megtaláltam !

Csak írd be a keresődbe; - Autizmus.Hu

Ha továbbmész a kezdőoldalon ,biztos van egy chat oldal ,ahol a szülők beszélnek a tapasztalataikról .

2016. jún. 9. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!