Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mivel lehet levinni a makacs...

Mivel lehet levinni a makacs lázat?

Figyelt kérdés
Ejjel 2szer hütőfürdőztünk, négy óránként váltakozva panadol, flamborin, nurofen. 39,4 volt a legmagasabb hője, most a legalacsonyabb 38,2. A pánikom fő oka h volt már lázgörcse, így borzasztóan kivagyok mikor lázas. Tvaly mikor lázas volt, 6 napot voltunk kórházban akkor sem ment le neki a hője napokig! Most viszont 30 hetes kismama vagyok és a sressz nagyon nem tesz jót! Kb 30 percet aludtam az éjjel mert folyton figyeltem a fiam hogy mennyi a láza lejjebb megy e. Mit tudok még tenni? A borogatást nem szeretem, mert lehet h puszta véletlen de öcsémnek is akkor volt lázgörcse mikor borogatták és a fiamnak is akkor volt így rettegek a borogatasfól hütőfürdözni szoktunk.
2016. máj. 18. 07:05
 1/10 anonim ***** válasza:
A gyerekorvos mit mond?
2016. máj. 18. 07:09
 2/10 A kérdező kommentje:
Most megyünk 7:30tól rendel
2016. máj. 18. 07:11
 3/10 anonim ***** válasza:
49%
Az mi a hütőfürdőzés? Mi velünk azt csinálták gyerekkorunkba hogy a homlokunkra, csuklóra meg esetleg a bokára tettek hideg vizes borogatást. Meg nagyanyám azt mondta hogy a szervezetnek kikell dolgozni az ellenszert, vagyis az immunrendszert kell megerősíteni. Igaz hogy mindenütt az jön , még a csapból is hogy mindíg enni kell a gyógyszert. Bár lehet nem sokan adnak igazat nekem, de a gyógyszerre nagyon hamar rálehet szokni. Aztán már teljesen felesleges , azért beteg a szervezet hogy gyógyszert kaphasson. Plusz még minden gyógyszernek van mellékhatása is, ez mind káros . A gyógyszerfüggőség nagyon észrevétlen és alattomos.
2016. máj. 18. 07:27
 4/10 anonim ***** válasza:
A szirup mellé Adhatsz kúpot. Nyilván nem ugyanazt a hatóanyagot. Pl Nurofen mellé Naturlandos kúpot. Amikor a lányomnak 39,7 volt, kapott Nurofent, és nem vitte le, akkor kapott egy kúpot, és a kettő együtt szépen lehúzta neki olyan 38,5-re. Gyerekorvos mondta, hogy mivel nem ugyanott szívódik fel, nagyon makacs láz esetén lehet igy alkalmazni a kettőt.
2016. máj. 18. 07:31
 5/10 A kérdező kommentje:
3as a lanyomnál így is teszek hogy irtad nem szoktam csak akkor lázat csillapítani nala mikor elesett bágyadt. De a fiamnak volt már lázgörcse... tudom h ártalmatlan de én nem szeretném ujra átélni
2016. máj. 18. 07:44
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A mi lányunkat pedig hűtőfürdő közben érte a lázgörcs, (ráadásul neki komplikált volt) attól még jó módszer.

Minket azzal bocsátottak el, hogy 2 óránként kaphat más-más hatóanyagú lázcsillapítót úgy, hogy 6 óránként ismétlődhet ugyanaz a szer.

Egyébként most mekkora (a gyerek, nem a láz)?

2016. máj. 18. 08:31
 7/10 anonim ***** válasza:
46%

Nem kell mindenképp lázat csillapítani, csak ha rosszul van a gyerek. Lázgörcs ugyanúgy kialakulhat 37,5-nél mint 39,2-nél!

Azzal csak rosszabbat teszel a gyereknek, ha éjjel nem hagyod aludni és hűtőfürdőzöd kétszer (ami amúgy is negatív élmény) meg fél óránként méregeted a lázát.

A láz azért van hogy a szervezet küzdjön a kórokozókkal. Sok folyadék, pihenés kell neki. Ha teletömöd gyógyszerrel azzal csak rosszat csinálsz!

Javaslom olvass egy kis szakirodalmat a témában!

A hivatalos magyar szakmai ajánlás szerint már nem kötelező a lázcsillapítás, amennyiben csupán a testhőmérséklet normalizálását szeretnénk elérni, miközben a beteg közérzete jó. Akkor ajánlott a lázcsillapítás, ha a beteg közérzete nagy mértékben romlik.

A hivatalos magyar szakmai ajánlás szerint már nem kötelező a lázcsillapítás, amennyiben csupán a testhőmérséklet normalizálását szeretnénk elérni, miközben a beteg közérzete jó. Akkor ajánlott a lázcsillapítás, ha a beteg közérzete nagy mértékben romlik.

Részletek: [link]

2016. máj. 18. 09:03
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Fizikális lázcsillapítás alatt a hűtőfürdőt és a Priznitzet (állott vizes borogatás) értjük, amelyeket a 2011-es szakmai ajánlás, valamint a betegek tapasztalatai alapján csak abban az esetben indokolt alkalmazni, amennyiben a betegnek jól esik. Amennyiben ellenkezik, kellemetlenséget okoz számára, nem szabad erőltetni.
2016. máj. 18. 09:04
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező javaslom olvasd el ezt a cikket, mert a lázcsillapítónak semmilyen hatása nincs a lázgörcsre! A lázgörcsöt nem is kimondottan a láz okozza, hanem a háttérben álló élettani folyamatok, melynek a láz csak egy tünete.

[link]

2016. máj. 18. 09:08
 10/10 A kérdező kommentje:
4 éves a gyerek.
2016. máj. 18. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!