Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Lyukadt már ki gyermeked...

Lyukadt már ki gyermeked dobhártyája?

Figyelt kérdés

A picurkámnak hétvégén fájt a füle. Melegítettük, meg adtam neki fájdalomcsillapítót, másnapra semmi baja nem volt.

Azért otthon maradt ma és elküldtem a férjemmel a gyerekorvoshoz, nézze meg nem fülgyulladás-e?

Most hívott, hogy a doki szerint kilyukadt a dobhártyája. Meg van fázva picit és a fülére ment, a váladék meg olyan nyomást okozott, hogy kilyukasztotta. Nem mondott rá semmi kezelést, a náthát kell megszüntetnünk csak. De ez nekem olyan furcsa. Ne vigyem el a fül-orr-gégészetre szakemberrel megnézetni? A doki szerint ezen a lyukon ürül a váladék folyamatosan. Begyógyul ez vagy örökre lyukas marad? Ha igen milyen gondok lehetnek belőle?

2016. máj. 17. 13:37
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A fiam még nem volt egyéves, amikor ez történt vele. Én is meg voltam rémülve, mikor láttam, hogy csorog a trutyi a füléből, elvittük fülészhez, aki azt mondta, ne aggódjunk, be fog forrni minden gond nélkül (és tenni nem lehet már ellene semmit).

Azóta számtalanszor, sok különböző fülész vizsgálta (kiskorában gyakori volt a középfülgyulladás nála, de szerencsére többször nem fordult elő ilyen szakadás), és mindegyik rendben találta a dobhártyáját.

A helyedben azért elvinném fülészhez (ha ismersz megbízhatót), a gyerekorvos mégsem ért hozzá annyira, de valószínűleg ő sem fog csinálni semmit, csak megnyugtat benneteket.

2016. máj. 17. 13:43
 2/2 A kérdező kommentje:
Adott esetben ez is hasznos lenne. A szívbaj rámjött, amikor ezzel hívott a férjem.
2016. máj. 17. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!