Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 9 hónapos babam kiütéses...

9 hónapos babam kiütéses lett. Vajon a túró okozhatta vagy a vírus? Ilyenkor mit tegyek? Tobbi lent

Figyelt kérdés
Vigyem orvoshoz? Annyira nem szeretnem,most gyógyult ki egy csunya vírusból,9napig volt magas laza,3 napja laztalan,nem akarom hogy elkapjon valamit a rendelőben. Egyebkent ha valóban a túró a ludas (bar nem eloszor ette),akkor mi a teendő? Hova forduljak? Kinovi? Akkor ez tejallergia? Aumugy egyszer volt pöttyös,akkor joghurtos gyümit evett(szinten nem eloszor)... Vagy nincs koze a tejhez? Inkabb a vírus?? Egyebkent ekcemas,most tudtam meg hogy neki nagyobb az esélye atejallergiara. 😒
2016. máj. 11. 18:49
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ha a tejtermekre lenne allergiás,akkor az mar korabban kijött volna,nem?
2016. máj. 11. 19:16
 12/19 anonim ***** válasza:
52%
8as vagyok, miért lettem lepontozva, kérdező??
2016. máj. 11. 19:34
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem en pontoztalak le,de most kaptal tolem zöld kezet.
2016. máj. 11. 20:15
 14/19 anonim ***** válasza:
58%

Biztos hogy az antibiotikumtól van ha eddig nem jelentkezett és már napok óta szedi!

Orvost mindenképp kérdezd meg de lehet hogy gyógyszert kéne váltani mert ez ilyen allergiás reakciót váltott ki belőle!

Fenistilt adj neki az csökkenti a pöttyöket és az allergiás reakciót.

2016. máj. 11. 20:32
 15/19 A kérdező kommentje:
Mar csak holnap kell adnom neki.Van otthon Fenistil cseppem . Koszi.
2016. máj. 11. 21:11
 16/19 anonim ***** válasza:
66%

Nekem van tejallergiás gyerekem.

Nagyon rapszodikus. Gyakori, hogy nem azonnal vannak tünetek, hanem telítődik a szervezet és akkor jelentkezik a baj. A pöttyök lehetnek tejtől, lehetnek más allergéntől, és lehet reakció a gyógyszerre is.

Ha nem viszket/fáj neki, akkor valószínűleg az orvos sem csinálna vele semmit.

Az ételallergiát ennyi idősen csak tapasztalati úton lehet felderíteni, két éves kor alatt semmilyen vérvétel vagy tesz nem ad biztos eredményt, tehát lehet kérni időpontot gasztroenterológiára (TB alapon 3-6 hónap múlvára kapsz), vagy el lehet menni magán dokihoz, aki kér 20000 Ft-ot egy konzultációért, és ugyanúgy nem tud semmit csinálni, mint a TB-s doki.

Amit csinálhatsz:

Táplálkozási napló vezetése.

Felírod, egy lapra az összes étkezést, (reggel-tízórai stb), melyikre mit evett-ivott, és alulra egy sor még a székletnek: felírod, mikor milyen állagú és mennyi széklete volt, illetve egy sor "tüneteknek", oda beírod, hogy mikor mit tapasztalsz (pöttyök, hasfájás vagy egyéb).

Ha ezt kitartóan csinálod, pár hét vagy hónap alatt rá lehet jönni, hogy milyen élelmiszer okoz bajt (már ha tényleg arról van szó persze).

Emellett ha szoptatod és nem tápszeres, akkor az egy erősen nehezítő tényező, ugyanis az anyatejbe minden átmegy szépen, amit anyuka megeszik, gyakorlatilag a saját táplálkozásodról is kell a napló, és azt is egybe kell vetni, de ez már elég nehéz művelet. (Én emiatt választottam le 16,5 hónaposan az egyik gyerekemet, mert átláthatatlan volt az egész)

A gyerekorvossal konzultálj, én ha bármi bőrtünet van, és nem tudom azonnal vinni, akkor fotózni szoktam, és azt mutatom meg később a dokinak, mert ha annyit mondasz, hogy "pöttyök voltak rajta", de már nincs semmi, amikor viszed, abból nem tud mit kihámozni már...

2016. máj. 11. 21:37
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolso a kimerítő valaszt!
2016. máj. 11. 22:37
 18/19 anonim ***** válasza:
47%

Szívesen.

Bár úgy látom, valakinek nagyon nem tetszett. Kíváncsi lennék, a válaszom melyik részével akadt problémája...

Amúgy mi lett, voltatok orvosnál?

2016. máj. 13. 09:26
 19/19 A kérdező kommentje:
Elmentünk egy másikhoz.Azt mondta a vírus.Antibiotikumot,tejet kapásból ránézésre kizárta.Azért persze figyelema tejtermékeket...koszi az erdeklodest
2016. máj. 14. 03:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!