2 évesemnek 39,4 a láza. Kapott nurofent, kidőlt utána (fürdőbe nem tettem bele így). Tudom borogatással csillapítani? Felkeltsem 1-2 óra múlva?
nem. nurofen után 4 órával lehet, mert más a hatóanyaga. ugyanolyan hatóanyagút 8 óránként lehet.
legközelebb magas lázra kúpot adj, nurofent meg tartogasd kombinálásra vagy hőemelkedésre. a hűtőfürdő meg ilyen magas láz esetén kéne használni, nem hőemelkedésnél...
Hát ha félre beszél én már tuti dokihoz vittem volna.
Borogasd be a csuklóját, és húzz ecetes zoknit a lábára.
Nem kell felébreszteni a lázas gyereket, ha magától nem ébred fel. Így nem tudja kipihenni magát, pedig ilyenkor az alvás a legfontosabb!
Hűtőfürdőzni lehet, de csak a csuklóját és lábát betekerni vizes ruhába teljesen hatástalan, felesleges.
Sziasztok, sokkal jobban volt eddig. Most indult meg a láza felfelé megint, de egész délelőtt játszott - 38-38,5fok körül ingázott a láza.
Éjjel 3 kor kelt, megint 39,8 volt neki és megint reszketett. Akkor adtam neki még egy kúpot be, aztán tudott aludni. A borogatást amúgy nem viselte el sehol.
Reggel voltam az öccsével dokinál más miatt és írt fel 200mg-os kúpot a nagyobbnak. Mondta, hogy ha 3 nap múlva is lázas még, akkor vigyem be, de addig vírus lesz ez, nincs más tünete, próbáljam lehúzni neki időnként.
Egész délelőtt pakolt, meg intézkedett itt, most megint kezd lángolni a feje arca :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!