Szerintetek mikor kell lázat csillapítani?
40,8 volt neki lázcsillapítás mellett. A lázgörcs nem a hőtől függ! 37,8-al is lehet lázgörcs, éppúgy 41,5-nél nem!
Nem kell azonnal csillapítani! Hadd dolgozzon a szervezet! Amikor már nem érzi jól magát, levert , bágyadt, akkor kell. Ez azért legtöbb esetben 38,5 alatt rikta(kivéve, ha férfiemberről beszélünk :) )
Pár hónapja észre sem vettem, hogy lázas az egyik fiam, játszott , nem panaszkodott. Fürdésnél néztem, de meleg vagy. 39,2 volt neki. Mivel semmi gondja nem volt, nem kapott lázcsillapítót. Másnap már semmi baja nem volt. Szerintem ez nagyon gyerekfüggő!
Az biztos, hogy amit némely szülő csinál, hogy pl. vban kis nátha vagy védőoltás, megelőzsképpen ad lázcsillapítót, azt jól elszúrja. Fölösen terheli a szervezetét és bizony később ennek megvan a következménye!
Azzal kellene tisztában lennie mindenkinek, hogy a láz nem betegség, hanem tünet, ami a szervezet védekezőreakciója egy betegségre.
Ha egyből levisszük a lázat, akkor esélye sincs a szervezetnek maga megküzdeni a kórokozókkal.
A lázgörcs pedig nincs összefüggésben a láz fokával.
Én 39 fölött csillapítok vagy ha tényleg nem érzi jól magát a gyerek és sosem mértem popsiban, fülhőmérőnk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!