Mitol kohog CSAK este a babam?
11honapos lesz ebben a honapban mar 4.napja kohog egyfolytaba,de csak este reggelig,voltunk dokinal semmibaja rontgenen is voltunk semmi nem negativ,akkor megis mi lehet?tapasztalatok?
Dr.Neni rectodelt (kup) javasolt ,tapasztalatok errol a kuprol?
Napkozben nem folyik az orra,de tegnap este hallottam hogy szurcsogott egy kicsit,akkor szerintetek ne hasznaljam a kupot?igy nem lesz semmibaja tole?
Eletvidam kisfiu napkozben semmibaja,nevetgerezik jatszik,laza sem volt de ha eljon az este es elalszik ra kezd egybol es reggelig nem hagyja abba :/
A Rectodelt kúp erős szteroidos cucc, kruppos rohamra. Azért azt nem adnám folytatólagosan.
Lehet egyébként fogzás miatti nyálvisszacsorgástól is, arra tényleg felesleges ez a kúp. Ha pedig ugatva köhög, akkor a kúp után azonnal mentőt is kell hívni.
Egyébként most van olyan vírusos járvány, ami köhögéssel indul, aztán becsatlakozik a tüsszögés, utána némi hányás, hasmenés, majd erős náthás tünetek. Hetekig is eltarthat, illetve vigyázni kell, hogy a fülére, tüdejére ne húzódjon át.
A röntgen azért volt, mert az orvos atípusos tüdőgyulladásra gyanakodott, amit a képalkotó vizsgálattal zártak ki.
De a röntgennel is csínján, mert a sugárterhelés összeadódik, azt tényleg akkor végezzék el (ha lesz több is), ha indokolt. Elvileg 18 éves korig max 7 sugárzással járó vizsgálat az, ami még nem okozhat sugárterheléses elváltozást. Utána nő az esélye.
A kúpot nekünk is csak akkor javasolta, ha nagyon nagy gond lenne. Tehát folyamatosan semmiképp nem szabad adni. Gondolom a doki megvizsgálta és a hörgőket hurutosnak találta (a kisfiamnak nagyon hamar rámegy minden ilyen felső légúti betegség a tüdejére, úgyhogy már az elejétől én is mindig hallgatom neki sztetoszkóppal, hogy ha gond van irány a doki, de ő első körben csak antibiotikumot írt fel neki és mellé a kúpot ha mégsem használni vagy nagyon rájönne a köhögés).
Maga a köhögés egyébként sok mindentől lehet, lehet a teljesen banális nyálvisszafolyástól a refluxig minden. A nagyobb fiam most 4 évesen "lett" reflux gyanus, mivel ő is csak este lefekvés után köhögött, de már fulladósan, szerencsére a reflux szirup helyre hozta neki (előtte gyanakodtak allergiára is), így gyógyszerhez nem kell folyamodni, így azt mondta a doktornő lehetséges hogy kinövi, ahogy fejlődik a szervezete.
Eloszoris koszonom az eddigi valaszokat!
A rontgent en javasoltam dr.nonek hanem mondom hogy kuldje el rontgentre egy "nincs semmibaja" es kesz.
En hallom hogy estetol reggelig majd megful amit dr.nonek is mondtam de elsem hiszi,aztan a kupot egy ismerosom mondta hogy az o ismerosenek igy volt a lanya es csak ez segitett rajta hnem mondom dr.nonek a kupot sem irja fel,de oszinten mostmar felek alkalmazni a kupot eloszor spiropentet irt fel amin meglepodtem mert este majdmeg ful szegenykem nemcsak kohog hanem szabalyosan fullad olyankor kezbe veszem es akkoris kohog nemcsak fekvo helyzetben,szoval ezert nemertem milehet a baj:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!