Anyukák! Tapasztalat nystagmusról (szemtekerezgés)?
Figyelt kérdés
Lányom 36+4 re született. Nystagmusa van, és néha kancsalít is. Most 3 hónapos. Az orvos elküldött koponya uh-ra. Ha ott minden ok, hova vigyem? A háziorvos szerint 98%, hogy "normális", és kinövi. A neten (tudom, jobb nem olvasgatni...), egy sor szörnyűséget olvastam. Van valakinek tapasztalata? Lehet tényleg normális, és idővel kinövi?2016. márc. 18. 11:31
1/5 anonim válasza:
Őszinte leszek! Ki is nőheti, de lehet,hogy megmarad. Barátnőmnek megmaradt, sőt a kisfia is örökölte. Állítólag már a Nagyinak is volt.
De anno én a fiamat, amikor Dévényre hordtam, volt egy baba, akinek szintén ez volt. Nemrég futottam össze velük, ő kinőtte.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy válaszoltál!!! Nekik egyébként kiderült, hogy mi az oka? Lehet valakinek "csak úgy" szemtekerezgése, egyéb betegség nélkül is?
2016. márc. 18. 18:29
3/5 anonim válasza:
Ápoló hallgató vagyok, mi úgy tanultuk nincs olyan hogy a háttérben ne lenne vmi oka a nystagmusnak. A nystagmus egy túnet, valamilyen neurológiai kórképmtünete.de neten ne kutakodj ott sok téves információt talál az ember. Neurulógiára elvihetnéd szerintem.
4/5 anonim válasza:
Az unokahúgom lányának volt kb. iylen korában szemtekerezgése. Ők tán a Heim Pálban voltak mindenféle kivizsgáláson és ott is azt mondták, hogy ez valaminek a tünete. Már nem emlékszem, hogy 29 vagy 59 betegségre utalhat. A kislánynak végülis valami látóideg fejlődési rendellenessége van, nem tudom a latin nevét, a lényeg, hogy nem fejlődött ki rendesen vmi ideg és nem lát színeket meg 2-3 méternél tovább, valamint fényérzékeny, nem lát jól még szűrt fényben sem, mindig napszemüveg van rajta. Mindenképp vizsgáltasd ki, mert nekik azt mondták, ez még a legenyhébb betegség, amire utalhat.
5/5 anonim válasza:
Szia.
Mi újság azóta? Fennáll a nystagmus a kislánynál?
Az enyémnek is az van, eléggé tapasztalt vagyok. Nála is 3 hónaposan vették észre körülbelül. (egész pontosan 10 hetesen)
Most 7 éves.
Írj, szívesen válaszolok, ha tudok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!