Kullancs elleni védőoltást érdemes beadatni?
kullancs elleni oltás sajnos nincs :(
agyvelőgyulladás ellenit szerintem érdemes beadatni ha nem szeretnéd, hogy gyereked elkapja egy szemét vérszívótól és kórházba kerüljön.
ellenérv az lehet ha közeletekben nincs és nem is lesz kullancs
Én is be fogom adatni pár héten belül. Tavaly nyáron találtam benne egyet, ráadásul sehol nem jártunk csak az oviban játszott, és itthon a fűben.
Nagyon megijedtem, reflexből kikaptam belőle egy csipesszel. Szerencsére nem lett baj, nem szívta meg magát, csak pár órája lehetett benne.
De egy alkalom elég volt. Idén oltatni fogom, pont múlt héten kaptam meg a receptet az orvostól.
a nagyobbik csak 4 évesen kapta meg, a kicsinél 1 éves kora után elkezdtük az oltás sorozatot.
Az okok,a naggyal megyeszékhelyen éltünk,kb semmi kert vagy zöld,doki nem tartotta indokoltnak...Mire a kicsi született,már egy erdő mellett laktunk...eléggé indokolt lett a dolog...
Ez nem azt jelenti,hogy a gyerek nem szed össze majd többé kullancsot,de az agyvelő gyulladást megelőzi(elvben), a Lyme-kór ellen viszont nincs oltás(szintén kullancs terjeszti)
Szóval ha beadatod,mellette ugyanúgy kell figyelned,megtanulnod hogy szedd ki(patikában van erre eszköz).Nekünk a doktornőnk azt javasolta,hogy napi 4-5-ször nézzem át őket,hogy minél kevesebb időt töltsön a gyerekben,ha már belemegy,volt,hogy 4-et szedtem ki egy nap alatt az alig másfél évesből..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!